• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτοί κάνουν «ελκυστική» τη χώρα μας στους αλλοδαπούς: «Να σταματήσει ΤΩΡΑ η Ελλάδα τις επαναπροωθήσεις»

Αυτοί κάνουν «ελκυστική» τη χώρα μας στους αλλοδαπούς: «Να σταματήσει ΤΩΡΑ η Ελλάδα τις επαναπροωθήσεις»

Δύο διαφορετικές νοοτροπίες και πολιτικές συγκρούονται στο μεταναστευτικό.

Τον γύρο των εγχώριων ΜΜΕ έκαναν την περασμένη βδομάδα οι εικόνες με την πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα ξανά ασφυκτικά γεμάτη με αλλοδαπούς.

Θυμίζοντας εικόνες 2015, αρκετοί ήταν οι αλλοδαποί κάθε ηλικίας που από τη Λέσβο «κέρδισαν» το δικαίωμα να μεταφερθούν μέσω του Πειραιά στην Αθήνα.

Εκεί μαζί τους το παρών έδωσαν μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που από την πρώτη στιγμή δήλωσαν την…αλληλεγγύη τους στους πρώην κατοίκους του ΚΥΤ Μόριας.

Με αφορμή μάλιστα την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, τα μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν την ελληνική κυβέρνηση για τις επαναπροωθήσεις αλλοδαπών στην Τουρκία.

«Η κυβέρνηση από την πλευρά της οφείλει το επόμενο διάστημα να σεβαστεί πλήρως την καθολικότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να σταματήσει τις επαναπροωθήσεις, να προχωρήσει ομαλά τις διαδικασίες απόδοσης ασύλου, και να χαράξει πολιτικές αποσυμφόρησης των δομών με παράλληλο σχέδιο συμπερίληψης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία».

Παράλληλα σε άλλη μία δήλωση που αντανακλά τις δύο εντελώς διαφορετικές εν Ελλάδι πολιτικές στο μεταναστευτικό, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει:

Σήμερα, η ακραία συντηρητική και ξενοφοβική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρεί να γράψει με τα μελανώτερα χρώματα την ιστορία ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία.

Αφού πρώτα διέσπειρε έναν ρατσιστικό λόγο απέναντι στους πρόσφυγες, στρέφοντας τμήματα της κοινωνίας ενάντια σε ανθρώπους κατατρεγμένους από τον πόλεμο, την φτώχεια, επέλεξε συνειδητά να μην σχεδιάσει πολιτικές για τη διαχείριση των προσφυγικού, οδηγώντας έτσι χιλιάδες ανθρώπινες ζωές στην εξαθλίωση και το κοινωνικό περιθώριο.

Η Ελλάδα έχει υποδεχθεί τεράστια κύματα προσφύγων και έχει αποδείξει ότι η αλληλεγγύη μπορεί να νικήσει το σκοτάδι. Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι πρόσφυγες δεν είναι επιθυμητοί. Εμείς, ιδιαίτερα σήμερα, στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης. Ενώνουμε τις φωνές μας για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των προσφύγων στην αξιοπρεπή ζωή»

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •