• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτό απαιτούν τώρα οι Συριζαίοι – Η…παλιά τους υπόσχεση που δεν πρόλαβαν να πραγματοποιήσουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό απαιτούν τώρα οι Συριζαίοι – Η…παλιά τους υπόσχεση που δεν πρόλαβαν να πραγματοποιήσουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι κι αν το τελευταίο διάστημα οι τουρκικές προκλήσεις έχουν κορυφωθεί μπροστά στην απάθεια της Ευρώπης;

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν πιο…ουσιώδη πράγματα να ασχοληθούν.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την σύνταξη μίας ανοικτής επιστολής στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. στην οποία αναγράφεται ρητά το αίτημα για την παροχή ασύλου στον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας της Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ.

Ο ίδιος είναι μία άκρως αμφιλεγόμενη προσωπικότητα με «βεβαρημένο παρελθόν», καθώς παλιότερα εκκρεμούσε ακόμη και ένταλμα της Interpol εις βάρος του για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Δεν σταμάτησαν βέβαια οι περιπέτειές του, καθώς συνελήφθη αρκετές φορές μέχρι το 2016 για διάφορους λόγους.

Από το 2012 όταν και του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο, ο ίδιος έριξε περισσότερο το βάρος στις…ακτιβιστικές του για παροχή ασύλου και ίσως προνομίων στους εν Ελλάδι Πακιστανούς, μη αφήνοντας στην άκρη τις απειλές του:

«Και οι μετανάστες έχουν χέρια και μπορούν να τα σηκώσουν και κάποια στιγμή στις απειλές που δέχονται να απαντήσουν», ήταν τα ακριβή λόγια του σε μία από τις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις όπου έβγαζε «πύρινους λόγους».

Είναι μάλιστα ο άνθρωπος στον οποίο ο πρώην Συριζαίος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, είχε υποσχεθεί ενώπιον χιλιάδων Πακιστανών την ΜΑΖΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ σε ένα βίντεο που σοκάρει άπαντες μέχρι σήμερα:

Η επιστολή των Συριζαίων

Αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής απίστευτα:

«Ο Τζαβέντ Ασλάμ είναι ένας Πακιστανός μετανάστης που ζει ειρηνικά και δημιουργικά στην Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια.

Με την δράση του μέσα από την λειτουργία της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η Ενότητα» της οποίας είναι Πρόεδρος, έχει συμβάλει θετικά στην ενσωμάτωση  χιλιάδων συμπατριωτών του που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Υπό την ηγεσία του η «Ενότητα», έχει προστρέξει στο πλευρό δοκιμαζόμενων από φυσικές καταστροφές πληθυσμών στην Ελλάδα, συμβάλλοντας θετικά στην ένταξη και την ειρηνική συνύπαρξη των Πακιστανών και Ελλήνων.

Ακόμη και χωρίς αυτήν τη θετική συνεισφορά, όμως, ο ΤζαβέντΑσλάμ δικαιούται άσυλο καθώς δεν δίστασε να έρθει σε αντίθεση με τις αρχές της πατρίδας του προκειμένου να υπερασπιστεί διωκόμενους συμπατριώτες του.

Αυτήν την δύσκολη επιλογή του πληρώνει με πολύ βαρύ κόστος καθώς οι αρχές του Πακιστάν τον καταζητούν χωρίς μάλιστα να ξεκαθαρίζουν ακριβώς το «αδίκημα» για το οποίο κατηγορείται.

Ο ίδιος ξέροντας ότι ζει σε μια Ευρωπαϊκή χώρα όπου εφαρμόζεται το Διεθνές Δίκαιο, σε μια χώρα που σέβεται το Κράτος Δικαίου επέλεξε να ζητήσει Άσυλο από τις Ελληνικές Αρχές. 

Η ζωή και η ασφάλεια του ΤζαβέντΑσλάμ βρίσκονται σε κίνδυνο όσο αυτός δεν τυγχάνει επαρκούς προστασίας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Μετά την απόρριψή του σε πρώτο βαθμό, το αίτημά του  πρόκειται σε λίγες μέρες να συζητηθεί σε δεύτερο.

Εμείς οι Ευρωβουλευτές που υπογράφουμε, έχοντας λάβει υπόψιν μας τα δεδομένα της υπόθεσης, ενώνουμε τις φωνές μας με το πλήθος των Ελλήνων πολιτών που στηρίζει ενεργά το αίτημα του ΤζαβέντΑσλάμ και καλούμε την Ελληνική Πολιτεία να προχωρήσει στη μόνη πραγματικά ευρωπαϊκή επιλογή:την παραχώρηση ασύλου σε έναν άνθρωπο που οι αντιμετωπίζει σοβαρή απειλή κατά της ζωής και της ελευθερίας του εξαιτίας διώξεων που δείχνουν ξεκάθαρα πως είναι εκδικητικές και προσχηματικές.

Kostas ARVANITIS – GUE/NGL

Pernando BARRENA- GUE/NGL

Clare DALY – GUE/NGL

OzlemAlev DEMIREL – GUE/NGL

Dietmar KOSTER – S&D

Stelios KOULOGLOU – GUE/NGL

Chris MACMANUS- GUE/NGL

Dimitris PAPADIMOULIS- GUE/NGL».

(φωτο:screenshot)