• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρτα: Πακιστανοί διακινητές κρατούσαν φυλακισμένους συμπατριώτες τους ζητώντας λύτρα

Άρτα: Πακιστανοί διακινητές κρατούσαν φυλακισμένους συμπατριώτες τους ζητώντας λύτρα

Κλειδωμένους και κάτω από άθλιες συνθήκες κρατούσαν σε εγκαταστάσεις παλιάς επιχείρησης, σε περιοχή της Άρτας, 14 Πακιστανούς.

Εγκέφαλοι της παράνομης κατακράτησης ήταν ομοεθνείς τους, εκ των οποίων οι επτά συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που έγινε νωρίς το πρωί. Η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δεχθεί εδώ και μερικές ημέρες καταγγελίες για όσα συνέβαιναν και έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο για την εξάρθρωση της σπείρας. Το κύκλωμα είχε μεταφέρει και κρατούσε φυλακισμένους τους 14 αλλοδαπούς απαιτώντας λύτρα από συγγενικά τους πρόσωπα ώστε να τους αφήσουν ελεύθερους.

Τις προηγούμενες ημέρες δύο από τους αλλοδαπούς απελευθερώθηκαν.

Σήμερα νωρίς το πρωί η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη επτά Πακιστανών, μελών του κυκλώματος. Ανάμεσά τους είναι τα δύο αρχηγικά μέλη τα οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Ανέζα Άρτας.

Στις εγκαταστάσεις της παλιάς επιχείρησης –πτηνοτροφείο- εντοπίστηκαν 14 αλλοδαποί να κρατούνται κάτω από άθλιες συνθήκες ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο της κακοποίησής τους.

«Οι παθόντες κατέβαλαν χρηματικά ποσά σε μέλη του κυκλώματος για την παράνομη μεταφορά τους στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια κρατούνταν με τη χρήση βίας, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να τους αποστείλουν επιπλέον χρήματα, τα οποία θα παρέδιδαν στο κύκλωμα για την απελευθέρωσή τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Στο χώρο της επιχείρησης εντοπίστηκε ένα πιστόλι και μία γεμιστήρα.

Πηγή: epiruspost