Από την 1η Μαρτίου θα δύναται να πραγματοποιείται οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη, η οποία περιλαμβάνει και διανυκτέρευση.
Οι εκδρομείς που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν ράπιντ τεστ 48 ώρες προ της αναχώρησης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί .
Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ.
Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους καθηγητές θα μπορούν να συμμετέχουν στις μαθητικές εκδρομές ως συνοδοί. Ωστόσο, όπως είναι λογικό, εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και συγκεκριμένα:
Στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ΔΕΝ θα επιτρέπεται η είσοδος στο εστιατόριο / ταβέρνα που θα φάνε οι μαθητές, στο κέντρο διασκέδασης στις βραδινές εξόδους, στις εκπαιδευτικές / ψυχαγωγικές επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα και σινεμά ενώ οι ανεμβολίαστοι μαθητές έως και δεκαεπτά (17) ετών , για την είσοδό τους, σύμφωνα με τις οδηγίες και το τελευταίο ΦΕΚ με τα μέτρα, δύνανται να προσκομίζουν, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self- test).
Οι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούν να εισέρχονται:
- Στα Κέντρα διασκέδασης, σε εσωτερικούς χώρους.
- Στους κλειστούς χώρους Εστίασης (π.χ. εστιατόρια, καφέ)
- Στα εστιατόρια , τα αναψυκτήρια καφέ των εσωτερικών χώρων ξενοδοχείων και αεροδρομίων.
- Σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Σε περίπτωση που η πενταήμερη λάβει χώρα στο εξωτερικό τότε πρέπει πριν μέσω της ελληνικής πρεσβείας, εκπαιδευτικοί και μαθητές να πληροφορηθούν τα υγειονομικά μέτρα τα οποία ισχύουν στην χώρα προορισμού.
Σύμφωνα με τους παραπάνω περιορισμούς οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί πρακτικά δεν μπορούν να εισέλθουν πουθενά, οπότε έμμεσα είναι σαν να μην μπορούν να συνοδεύσουν τους μαθητές τους αν και θεωρητικά επιτρέπεται.
(dikaiologitika – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σπουδαία ανακάλυψη σε αρχαία ελληνική πόλη: Βρέθηκε κεφαλή του αγάλματος του Ερμή 1.800 ετών – Δείτε εικόνες
- Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για ζωοκτονία – Οι δράστες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά
- Ραγδαίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό: Προς πώληση ο Τετέ, φέρνουν άμεσα τον Παντελίδη οι «πράσινοι»
- Αλιάγας και Ρέμος έκαναν μαζί Πρωτοχρονιά στη σκηνή και τραγούδησαν το “My Way”, vid
- «Άφρονα και επικίνδυνη» χαρακτηρίζει ο Ιρανός ΥΠΕΞ την απειλή του προέδρου Τραμπ
- Παναθηναϊκός: Επιστρέφει στο «τριφύλλι» ο Γιώργος Κάτρης
- Χάρκοβο: Η Μόσχα διαψεύδει αναφορές περί ρωσικής επίθεσης – Πόσοι είναι οι νεκροί μετά την ουκρανική επίθεση εναντίον της Χερσώνας
- Ο Στ. Αγγελούδης αποχαιρετά τον Χρ. Σαραντόπουλο: «Μάχιμος, ενεργός πολίτης και φωτεινή προσωπικότητα»
- ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για αγρότες: “Αντί να αναζητάτε ευθύνες σε κυβερνήσεις πριν από 45 χρόνια, αναλάβετε τις δικές σας”
- Δανία: Απαστράπτουσα η βασίλισσα Μαίρη με χρυσή τουαλέτα και τιάρα σε δεξίωση στο παλάτι, vid









