Πρόκειται για τον 43χρονο και τον 23χρονο που είχαν διαφύγει μετά το περιστατικό στη Βουλγαρία, όπου τελικώς συνελήφθησαν στην πόλη Σβίλενγκραντ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, και εκδόθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Ελλάδα. Είχε προηγηθεί η σύλληψη σε ορεινό χωριό της Ροδόπης και η προφυλάκιση του 49χρονου συμπατριώτη τους, οδηγού του τζιπ που άνοιξε πυρ.
Απολογούμενοι ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση οι δύο Τούρκοι αρνήθηκαν την κατηγορία της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (κατά συναυτουργία) η οποία τους αποδίδεται. «Δεν είχαμε καμία συμμετοχή ή εμπλοκή στο περιστατικό, ούτε γνωρίζαμε ότι ο συμπατριώτης μας οπλοφορεί», είπαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους.
Ερμηνεύοντας την πράξη του 49χρονου συγκατηγορουμένου τους φαίνεται να υποστήριξαν ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κι ότι ενήργησε υπό το καθεστώς πανικού και φόβου, λόγω εσφαλμένης εντύπωσης περί απειλής από πρόσωπα που θεώρησε ότι συνδέονται με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
«’Ακουσα τους πυροβολισμούς και φοβήθηκα» φέρεται να είπε ο 43χρονος που δήλωσε ότι βρέθηκε για επαγγελματικούς λόγους στην Ελλάδα και κατά το επίμαχο περιστατικό είχε βγει από το αυτοκίνητο για να πληρώσει τα καύσιμα.
Από την πλευρά του, ο 23χρονος που κατά τους ισχυρισμούς του καθόταν στη θέση του συνοδηγού, ανέφερε ότι διώκεται στην πατρίδα του για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ενώ στην Ελλάδα αιτήθηκε πολιτικό άσυλο ως πρόσφυγας.
Για την παραπομπή των τριών παραπάνω προφυλακισθέντων σε δίκη αναμένεται να αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα που θα εκδώσει.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ αρχείου: Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ακίνητα: Η ελληνική αγορά παραμένει ελκυστική αλλά οι αντοχές της θα δοκιμαστούν το 2026
- Λασίθι: Χειροπέδες σε 30χρονο για απόπειρα διάρρηξης ΑΤΜ και κλοπή
- Έντονη διαμαρτυρία της ιταλικής κυβέρνησης για την αποφυλάκιση του ιδιοκτήτη του μοιραίου κλαμπ στο Κραν Μοντανά
- Χανιά: Δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Παλαιόχωρα
- ΒΙΝΤΕΟ: Η λίμνη Μίσιγκαν μεταμορφώθηκε σε χειμερινή χώρα των θαυμάτων!
- Πλάνα από το ρεσάλτο των γαλλικών δυνάμεων σε ρωσικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο, vid
- Κολομβία: Έκρηξη σε εργαστήριο παρασκευής κοκαΐνης – Τουλάχιστον εννέα νεκροί
- Θεσσαλονίκη: Οι περιοχές, οι τιμές και οι αγοραστές που διαμορφώνουν την αγορά κατοικίας
- Ουκρανικό ζήτημα: Τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας θα κληθούν να λάβουν μία απόφαση
- Αναγκαία για την ασφάλεια η εκεχειρία μεταξύ συριακής κυβέρνησης και Κούρδων, δηλώνει ο Τούρκος ΥΠΕΞ









