Ενημέρωση :17:55
«Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, πλέον, η πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Βύρωνα Αττικής. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και την πολύτιμη αρωγή της Πολιτικής Προστασίας και της αστυνομίας δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή ή κατοικημένη περιοχή», τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, βρίσκονται στο σημείο και συντονίζουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο τέρμα της οδού Κλεισούρας.
Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 62 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 5 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Καρέα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται, σύμφωνα με την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του Καρέα, λόγω της πυρκαγιάς. Ειδικότερα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:
- Στην οδό Αγίας Αναστάσεως, από το ύψος του νεκροταφείου Παπάγου.
- Στην οδό Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου από λεωφόρο Αλίμου-Κατεχάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς βουνό (Σακέτα).
- Στη λεωφόρο Καρέα από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Αλίμου-Κατεχάκη, στο ρεύμα προς βουνό.
- Στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Αλίμου-Κατεχάκη (Καλοπούλα).
- Στην οδό Αναστάσεως, από το ύψος της συμβολής της με την Ελ. Βενιζέλου.
============================================================================================
Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στον Καρέα και συγκεκριμένα στο τέρμα της οδού Κλεισούρας, σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση.
Στο σημείο έσπευσαν 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου και δύο ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο τα τελευταία λεπτά ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Στην επιχείρηση κατάσβεσης βοηθούν παράλληλα και εθελοντές.
Ενισχύονται οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά στο τέρμα της οδού Κλεισούρας στο Βύρωνα Αττικής. Συνολικά επιχειρούν 62 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 1 Α/Φ. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 26, 2020
Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, προς το παρόν η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και κατευθύνεται προς τη δασική έκταση, ωστόσο αυτό που εμπνέει περισσότερη ανησυχία είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Φωτιά τώρα στον Υμηττό pic.twitter.com/TWTtbNpQIW
— The Indicator (@Indicatorgr) September 26, 2020
Έκτακτο: Φωτιά ΤΩΡΑ στον Υμηττό (Βίντεο)https://t.co/XSy9JbVXtQ pic.twitter.com/m23IlreFCB
— The Indicator (@Indicatorgr) September 26, 2020
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άσχημα νέα για το μεταναστευτικό στη Βρετανία: Τι συνέβη το 2025
- Τι φέρνει το 2026 για τις Σταθερές Συγκοινωνίες της Αττικής
- Κατάρριψη πέντε drones της Ουκρανίας που κατευθύνονταν προς την πρωτεύουσα της Ρωσίας
- Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξήρε τους στρατιωτικούς του που πολεμούν το Ουκρανονάτο
- Καιρός: Ποδαρικό για το 2026 με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια – Παγετός σε αρκετές περιοχές
- Τραγωδία σε πασίγνωστο ελβετικό θέρετρο μετά από πυρκαγιά σε μπαρ, vid
- Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Τζόντι Φόστερ σε θρίλερ, ο Τζακ Μπλακ κυνηγά την ανακόντα και η Ντέιζι Ρίντλεϊ τα ζόμπι
- Για αυτό η Ρωσία δεν θα αποδεχθεί την κατάπαυση πυρός που ζητούν οι διεθνιστές
- Ο μακάβριος απολογισμός του 2025: Πόσοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν την περασμένη χρονιά
- Εμφάνιση-έκπληξη του Κασιδιάρη στα μπλόκα των αγροτών, vid









