Πύρινη κόλαση στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται συνεχώς οικισμοί – vid

Τεράστιες διαστάσεις, με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων, λαμβάνει η μεγάλη φωτιά στον Έβρο.

Σύμφωνα με μήνυμα του 112 οι κάτοικοι των χωριών Λουτρός, Αγνάτια, Αριστηνό και Δωρικό πρέπει να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη.


Σε 135 αυξήθηκαν οι πυροσβέστες που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Μελία της Αλεξανδρούπολης, με τους 28 εξ αυτών να έχουν φτάσει στο σημείο αεροπορικώς από την Αττική, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα.

Επιπλέον, στο σημείο επιχειρούν 31 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής και εννέα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα – περίπου στις 3:00 το μεσημέρι είχε δοθεί εντολή εκκένωσης από το 112 σε τρία χωριά. Οι κάτοικοι των χωριών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα, καλούνται να απομακρυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη. Νωρίτερα, το 112 είχε στείλει ειδοποίηση στους κατοίκους των προαναφερθέντων χωριών αλλά και του Λουτρού, που προς το παρόν φαίνεται να γλιτώνει από την πύρινη λαίλαπα.

Έντονο πρόβλημα δημιουργούν και οι πυκνοί καπνοί, οι οποίοι καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Ειδικότερα, οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων έχουν έρθει σε επαφή με τον αερολιμενάρχη να είναι σε επιφυλακή οι υπηρεσίες του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, λόγω του ότι η πυρκαγιά μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή και μπορεί ο πυκνός καπνός να δημιουργήσει προβλήματα στην ορατότητα.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί