Σύμφωνα με μήνυμα του 112 οι κάτοικοι των χωριών Λουτρός, Αγνάτια, Αριστηνό και Δωρικό πρέπει να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη.
Σε 135 αυξήθηκαν οι πυροσβέστες που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Μελία της Αλεξανδρούπολης, με τους 28 εξ αυτών να έχουν φτάσει στο σημείο αεροπορικώς από την Αττική, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα.
Επιπλέον, στο σημείο επιχειρούν 31 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής και εννέα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Να σημειωθεί πως νωρίτερα – περίπου στις 3:00 το μεσημέρι είχε δοθεί εντολή εκκένωσης από το 112 σε τρία χωριά. Οι κάτοικοι των χωριών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα, καλούνται να απομακρυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη. Νωρίτερα, το 112 είχε στείλει ειδοποίηση στους κατοίκους των προαναφερθέντων χωριών αλλά και του Λουτρού, που προς το παρόν φαίνεται να γλιτώνει από την πύρινη λαίλαπα.
Έντονο πρόβλημα δημιουργούν και οι πυκνοί καπνοί, οι οποίοι καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Ειδικότερα, οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων έχουν έρθει σε επαφή με τον αερολιμενάρχη να είναι σε επιφυλακή οι υπηρεσίες του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, λόγω του ότι η πυρκαγιά μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή και μπορεί ο πυκνός καπνός να δημιουργήσει προβλήματα στην ορατότητα.
Κόλαση στο Νότιο Έβρο από την #Πυρκαγια!
— Καθίκι (@KYTKYTKYTKYTKYT) August 19, 2023
Καίγεται το συπμαν! Εικόνες αποκάλυψης!
Σας τα δείχνουν αυτά τα πετσωμένα κωλοκάναλα;#μμε_ξεφτιλες pic.twitter.com/O9KLfJiPOx
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Illuminati»:Επιχείρηση για την εξάρθρωση οργάνωσης πλαστογραφίας και διακίνησης μεταναστών
- Περίεργα… ξαφνική αποχώρηση ανώτατου αξιωματούχου των αμερικανικών Ε.Δ.
- Τα λόγια Μητσοτάκη από την Βουλή δείχνουν πως έρχονται εξελίξεις στην γειτονιά μας
- Περού: Η νέα κυβέρνηση θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λίμα
- Ο Πούτιν προειδοποίησε τον Τραμπ για τους Tomahawk: «Δεν του άρεσε καθόλου η ιδέα», vid
- Τραγωδία στις Αφίδνες: Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς στον παράδρομο της Αθηνών-Λαμίας
- Γάζα: Η Άγκυρα στέλνει ομάδες να ψάξουν λείψανα ομήρων στα συντρίμμια
- Ψέμα του Τραμπ η δήθεν διαβεβαίωση των Ινδών για διακοπή εισαγωγής πετρελαίου από τη Ρωσία
- Θεσσαλονίκη: 26χρονος τραυματίστηκε μετά από εργατικό ατύχημα στη ΒΙΠΕ Σίνδου – Έπεσε στο πόδι του ξυλοκιβώτιο
- Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη – Στα Φαλάσαρνα το επίκεντρο