Με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Ποινικού Κώδικα και την επιβολή αυστηρότερων ποινών για ειδεχθή εγκλήματα που προκαλούν το κοινό αίσθημα, και να τονίζει ότι στόχος είναι η εμπέδωση της ασφάλειας δικαίου και η προστασία των πολιτών, και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί για αυταρχικές και αντιδημοκρατικές λογικές, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».
Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της αντιπολίτευσης βρίσκεται το άρθρο 191 για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, καθώς και η τροπολογία που προβλέπει ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών για παρασκευή, κατοχή και χρήση εμπρηστικών υλών, όπως οι βόμβες μολότοφ σε συναθροίσεις και πορείες.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα με την ψήφισή του.
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου έχει ταχθεί μόνο η ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΙΝΑΛ που θα δηλώσει «παρών», ξεκαθάρισαν ότι θα καταψηφίσουν.
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ: Ασύλληπτος ο δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο Μπράουν: Nέες φωτογραφίες του υπόπτου, vid
- Σοκ σε ρωσικό σχολείο: 15χρονος τραβούσε ΒΙΝΤΕΟ ενώ μαχαίρωνε συμμαθητές του!
- Μ. Κατρίνης: Ο μικρός μου γιος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα. Ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαίρεση
- Δολοφονία Ρομπ Ράινερ: Η στιγμή που οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον γιο του – Προηγήθηκε μεγάλος καβγάς
- Χανιά: Δύο ηλικιωμένες, μητέρες κρατουμένων, συνελήφθησαν για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών στη φυλακή
- Αναβαθμίζεται η πυροπροστασία των νοσοκομείων Γιαννιτσών, Έδεσσας και Νάουσας
- Σίδνεϊ: Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο με τον αστυνομικό που σκότωσε τον δράστη στα 40 μέτρα
- Νέο αποκλεισμοί σήμερα από τους αγρότες της Μακεδονίας
- Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 44χρονος Γεωργιανός προσπάθησε να πνίξει με κορδόνια την σύντροφό του
- Viral Βρετανός στις Φιλιππίνες: Αγνοεί ότι κρατά το πιο θανατηφόρο χταπόδι στον κόσμο!
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ









