Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων με πολύ βαθιά ανησυχία παρακολουθεί τη δίωξη σε βάρος του εκλεγμένου δημοκρατικά δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος άλλωστε είναι φίλος της πόλης μας και επιφανής πρεσβευτής της ελληνοτουρκικής φιλίας. Την ίδια ανησυχία εκφράζουμε για τις διώξεις σε βάρος δεκάδων ακόμα αιρετών στην Τουρκία, με εμφανές κίνητρο την πολιτική εξουδετέρωσή τους.
Η απροκάλυπτη απόπειρα πολιτικής και νομικής εξόντωσης του Εκρέμ Ιμάμογλου, αποτελεί βαρύ πλήγμα στην ομαλή δημοκρατική ζωή της Τουρκίας. Αποτελεί όμως και σοβαρή παραβίαση των αρχών και κανόνων που διέπουν την τοπική αυτοδιοίκηση, τη δημοκρατική ανάδειξη των αιρετών που διοικούν τις τοπικές υποθέσεις. Συνιστά περιφρόνηση στη δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση των εκατομμυρίων πολιτών της Κωνσταντινούπολης, που εξέλεξαν τη συγκεκριμένη δημοτική διοίκηση. Όπως περιφρόνηση στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, συνιστά και η έκπτωση του εκλεγμένου δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου χωρίς αμετάκλητη καταδίκη του. Πρόκειται για έκπτωση που αντίκειται πρόδηλα στο τεκμήριο της αθωότητας και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων εκφράζει τη θεσμική, πολιτική και ανθρώπινη συμπαράστασή του στον Εκρέμ Ιμάμογλου και τους διωκόμενους συναδέλφους αιρετούς. Με σεβασμό στην αυτοτέλεια της τουρκικής δικαιοσύνης, ζητεί την άρση της απόφασης προφυλάκισης, τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης, την εξέλιξη της οποίας θα παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς, και την ανάκληση της απόφασης έκπτωσής τους».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βεντέντα στην Κρήτη: «Πονοκέφαλος» η επαναλειτουργία των σχολείων στα Βορίζια
- Νέο κάζο στη Βρετανία! Αποφυλάκισαν “κατά λάθος” κι άλλον αλλοδαπό
- Με Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη θα συναντηθεί την Πέμπτη η Kaja Kallas
- Δένδιας: Έχει προβλεφθεί η απόκτηση ενός αριθμού νέων μεταγωγικών αεροσκαφών
- Ποιούς χαρακτήρισε «καμικάζι» ο έξαλλος με το Shutdown Τραμπ;
- Αρχίζουν να παραδίνονται μαζικά οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Ποκρόφσκ, vid
- Παπαζάχος για σεισμό Ξάνθης: «Μέχρι στιγμής είναι ένας μεμονωμένος σεισμός»
- Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του
- Λιθουανία: Έπιασαν τα… φτυάρια για την κατασκευή εργοστασίου που θα παράγει όπλα για το ΝΑΤΟ, vid
- Αττική: Ματαιώθηκε η δεύτερη ημέρα απεργίας στα ταξί









