• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρόταση-«βόμβα» για μεταφορά μεταναστών σε ακατοίκητη νησίδα πλησίον της Λέσβου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόταση-«βόμβα» για μεταφορά μεταναστών σε ακατοίκητη νησίδα πλησίον της Λέσβου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πόσο πιθανό είναι ένα τέτοιο σενάριο;

Ποια λύση για την αποσυμφόρηση των νησιών από κοινού με τις κλειστές δομές ενδεχομένως να επεξεργάζονται στους κύκλους της κυβέρνησης;

Πιο συγκεκριμένα, αίσθηση έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών που θέλουν να πέφτει πρόταση-«βόμβα» για κατασκευή κλειστής δομής σε ακατοίκητη νησίδα πλησίον του Μανταμάδου στη Λέσβο.

Ο λόγος γίνεται για το σύμπλεγμα των νησίδων Τοκμάκια, που μπαίνουν πλέον στον «χάρτη» του μεταναστευτικού.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Λέσβου, όπως η εφημερίδα «Τα Νέα της Λέσβου», ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου φαίνεται να έχει προτείνει στην κυβέρνηση την συγκεκριμένη τοποθεσία ως «χρυσή τομή» προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση και το Μέγαρο Μαξίμου.

Το σύμπλεγμα νησίδων εν ονόματι «Τοκμάκια» βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Μανταμάδο.

Θυμίζουμε πως εδώ και αρκετό καιρό, από τότε που η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις επιτάξεις ακινήτων και στρεμμάτων γης στα νησιά με στόχο την κατασκευή κλειστών κέντρων, Περιφέρεια Β.Αιγαίου και σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση σε Λέσβο, Χίο και Σάμο βρίσκονται σε «επικοινωνιακό πόλεμο» με το αρμόδιο Υπουργείο.

(screenshot)

Πληροφορίες μάλιστα της παραπάνω εφημερίδας θέλουν έναν πρώην Υπουργό επί κυβέρνησης Σαμαρά να βρίσκεται πίσω από την ιδέα που φαίνεται να υιοθετούν πλέον άνθρωποι τόσο μέσα στη Νέα Δημοκρατία όσο και την Περιφέρεια Β.Αιγαίου.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου φαίνεται , σύμφωνα πάντα με την λεσβιακή εφημερίδα, να είναι εκείνος που έχει αναλάβει την μεσολάβηση προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» στο μεταναστευτικό.

(Protothema)

Εφόσον μάλιστα στην κυβέρνηση αρχίσουν να υλοποιούν την ιδέα κλειστής δομής σε ακατοίκητη νησίδα, τότε ενδεχομένως να ανοίξει ο δρόμος και για άλλες παρόμοιες λύσεις σε νησιά που αντιμετωπίζουν εξίσου σοβαρό πρόβλημα (π.χ. Σάμος και Χίος).

Οι εξελίξεις πάνω στο ζήτημα αναμένεται να είναι ραγδαίες, μιας και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, έχει προσκαλέσει τον Υπ.Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, στη Λέσβο το Σαββατοκύριακο για συζητήσεις «από μηδενική βάση».

(ΦΩΤΟ:eurokinissi)