• Αρχική
  • Άρθρα
  • Προτάσεις μέτρων από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από τη ματαίωση του Πατρινού καρναβαλιού

Προτάσεις μέτρων από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από τη ματαίωση του Πατρινού καρναβαλιού

«Η Πάτρα είναι η πόλη της νιότης, του κεφιού και του καρναβαλιού.

Και αυτό δεν αλλάζει και δεν ανατρέπεται για κανέναν λόγο. Παράλληλα όμως, είναι και μία ώριμη κοινωνία που γνωρίζει ότι η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό. Και γι’ αυτό, με ψυχραιμία και σύνεση, υπακούει στις οδηγίες των ειδικών, προκειμένου να διαφυλάξει τον εαυτό της, αλλά και τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες του καρναβαλιού της από το ενδεχόμενο επέκτασης της νέας ίωσης που προκαλεί ο κοροναϊός».

Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή την απόφαση ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων για προληπτικούς λόγους, στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης των πολιτών από τον κοροναϊό.

Παράλληλα, συνεχίζει ο περιφερειάρχης, «το καρναβάλι της Πάτρας αποτελεί έναν θεσμό που προσφέρει μια ισχυρή οικονομική ανάσα στην τοπική οικονομία και στηρίζει χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους, γι’ αυτό και θα σταθούμε ενεργά στο πλευρό όλων αυτών των ανθρώπων, προκειμένου να επουλωθεί κατά το δυνατόν περισσότερο η μεγάλη οικονομική ζημιά – άνω των 20 εκατ. ευρώ σύμφωνα με μελέτες – που θα υποστεί η τοπική κοινωνία».

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, «έχουμε ήδη επεξεργαστεί και τις αμέσως επόμενες ώρες θα καταθέσουμε προς τα αρμόδια υπουργεία, συγκεκριμένη πρόταση που θα περιλαμβάνει μία σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της αναστολής του καρναβαλιού».

Τέλος, ο περιφερειάρχης επισημαίνει ότι «σε κάθε περίπτωση, όλοι μαζί ενωμένοι, πορευόμαστε στον δρόμο της ευθύνης και της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και όλοι μαζί θα προστατεύσουμε τον τρόπο ζωής μας, την οικονομία μας και το καρναβάλι μας».

photo eurokinissi