Προσποιούνταν ότι εργαζόταν σε εταιρεία courier κι έπειθε ηλικιωμένους να δώσουν τις τραπεζικές κάρτες τους

Εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις απάτης και κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων, με τη συνολική ζημιά των παθόντων να υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ.

Νέα περίπτωση με απάτη σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική. Συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Μενίδι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, ένας 39χρονος για κλοπή και απάτη με υπολογιστή σε βάρος ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, ο 39χρονος το τελευταίο 5μηνο είχε αναπτύξει την εγκληματική του δράση την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, προβαίνοντας συστηματικά σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία, προσέγγιζε στον δρόμο άτομα μεγάλης ηλικίας και προσποιούμενος ότι έχει στην κατοχή του προϊόντα- παραγγελίες συγγενικών τους προσώπων προς παράδοση, από γνωστά καταστήματα, τους εξαπατούσε και τους έπειθε να του παραδώσουν την τραπεζική τους κάρτα και τον αριθμό PIN, ή και ολόκληρο το πορτοφόλι και αντικείμενα τους.

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένων: 9.000 ευρώ η λεία
Στη συνέχεια, με την αφαιρεθείσα κάρτα προέβαινε σε αναλήψεις σοβαρών χρηματικών ποσών και σε αγορές προϊόντων. Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν -9- περιπτώσεις απάτης και κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων, με τη συνολική ζημιά των παθόντων να υπερβαίνει τις – 9.000- ευρώ.

Στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς, που έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.

dikastiko/ pexels

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί