Προς υλοποίηση η σήραγγα Κλεισούρας: Καστοριά – Πτολεμαΐδα σε χρόνο ρεκόρ

Στην τελική φάση υλοποίησης μπαίνει ακόμη μια κάθετη οδός, τμήμα της Εγνατίας, το οποίο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας.

Μέχρι τα μέσα της Άνοιξης θα έχει προκύψει προσωρινός ανάδοχος σε μια από τις σημαντικότερες κάθετες οδούς του βασικού κορμού της Εγνατίας. Το έργο αφορά στην κατασκευή της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Πτολεμαΐδας στο τμήμα από ρέμα Κώτουρη έως όρια Νομού Κοζάνης συμπεριλαμβανομένης και της σήραγγας Κλεισούρας.

Πρόκειται για οδικό τμήμα συνολικού μήκους 10,4 χλμ., με συνολικό πλάτος οδοστρώματος 8,0μ., με μια λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,75 μέτρων ανά κατεύθυνση και επιπλέον λωρίδα καθοδήγησης πλάτους 0,25 μέτρων. Περιλαμβάνει επίσης, την κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας, μήκους 1.365 μ, τη γέφυρα του ρέματος Κώτουρη, μήκους 34,60 μ, τον φωτισμό και τη σήμανση της οδού, καθώς και τα απαραίτητα γεωτεχνικά έργα.

Το έργο αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Καστοριάς, της Εορδαίας και του Αμυνταίου, αφού η υλοποίησή του, όχι μόνο θα ενώσει τις τρεις περιοχές, αλλά θα αποτελέσει εφαλτήριο περιφερειακής ανάπτυξης, στο εμπόριο, στις μεταφορές, στον τουρισμό, μειώνοντας τις αποστάσεις και εξασφαλίζοντας την οδική ασφάλεια.

H δημοπράτηση του έργου έχει ήδη ξεκινήσει και μέσα στην Άνοιξη αναμένεται η ανάδειξη της εταιρείας που θα το αναλάβει. Μάλιστα, οι εργασίες, δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν ακόμη και πριν το Καλοκαίρι.

carandmotor/ photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί