Προς παράταση το LOCKDOWN – Χάθηκε η περίοδος των Χριστουγέννων

Μήνυμα του πρωθυπουργού την Παρασκευή!

Μετά και την πρώτη παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκέμβρη μια νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων παραμένει σχεδόν σίγουρη.

Μιλώντας, πριν από λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε λόγο για παράταση τουλάχιστον μέχρι τις 14.12 και ίσως μέχρι και λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Εξάλλου, προς την κατεύθυνση συγκλίνει ολόκληρη η επιτροπή των «ειδικών» του Κράτους που θεωρεί ότι το lockdown πρέπει να παραταθεί οπωσδήποτε και η κατάσταση να επανεξετασθεί στις 14 Δεκεμβρίου.

Σημαντικότατος παράγοντας στη λήψη οποιασδήποτε απόφασης και η οικονομία με τους εμπόρους, τους επαγγελματίες και τους ιδιοκτήτες της εστίασης να θεωρούν δεδομένο ότι έχει χαθεί η περίοδος των Χριστουγέννων.

Ταυτόχρονα, οι «ειδικοί» φαίνεται να εγκαταλείπουν τις σκέψεις που υπήρχαν περί «lockdown δύο ταχυτήτων» αναλόγως του επιδημιολογικού φορτίου σε κάθε περιοχή με την παράτασή του lockdown να είναι κοινή για όλη την επικράτεια.

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ, ΕΣΤΙΑΣΗ

Όσον αφορά τα σχολεία και το άνοιγμα των Δημοτικών από τις 7 Δεκεμβρίου, αυτό αποτελεί σενάριο που μέρα με τη μέρα αποδυναμώνεται. Υπενθυμίζεται πως από τις 20 Δεκεμβρίου, τα σχολεία εισέρχονται στην περίοδο χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου προσκρούει σε ένα μεγάλο θέμα που είναι ποια καταστήματα θα μπορούσαν να ανοίξουν, δεδομένου ότι τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν άνοιγμα των εμπορικών κέντρων. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το λιανεμπόριο δεν είναι στη άμεση προτεραιότητα ανοίγματος.

Αναφορικά με την εστίαση που υπήρξε μια συζήτηση για λειτουργία μόνο εστιατορίων και καφετεριών (σ.σ. όχι κλαμπ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης), οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες φέρονται να είπαν πως δεν επιθυμούν να ανοίξουν, τονίζοντας ότι θα είναι καταστροφικό για τους ίδιους αφού στην παρούσα φάση, θα επιτρέπονταν ακόμα λιγότερα τραπέζια και πελάτες.

ΤΕΛΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Στο τέλος της εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τοποθετηθεί για το τι θα γίνει με το lockdown μετά τις 7 Δεκεμβρίου.

Όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει ποιοί τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια.

Τόνισε ότι το όποιο άνοιγμα θα γίνει με κανόνες και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Εξήγησε δε ότι σε πρώτη φάση όποιου ανοίγματος η εστίαση δεν θα είναι μέσα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί