Πρoς κατάργηση η προσφορά 1+1; Παρέμβαση της κυβέρνησης στα σουπερμάρκετ

Τι αναμένεται να αλλάξει...

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, τόνισε πως προσφορές του στυλ 1+1 σε προϊόντα, ουσιαστικά, ενδέχεται να σταματήσουν να υφίστανται και να αντικατασταθούν με προσφορά στο ίδιο το προϊόν μόνο του!

Όπως ισχυρίστηκε, η εν λόγω πρακτική των σουπερμάρκετ έχει ως αποτέλεσμα ένας πολίτες «να στοκάρει με προϊόντα. Αντί να πάρει ένα σαμπουάν που χρειάζεται, αναγκάζεται να πάρει 1+1, δηλαδή δύο σαμπουάν, ενώ χρειάζεται μόνο ένα. Αυτό δεν βοηθάει στο να έχουμε μία σταθερά χαμηλή τιμή συνέχεια στο σουπερμάρκετ.

Εμείς θέλουμε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές τις προωθητικές εκπτώσεις να περάσουν σε μόνιμη βάση στην τιμή του προϊόντος, όχι στην προσφορά. Αντί να έχει μία προωθητική ενέργεια 1+1 για μία βδομάδα τον μήνα και να πετύχει μόνο εκείνη την βδομάδα για να πάρει σε προσφορά, να υπάρχει μία μόνιμα χαμηλή τιμή στο ράφι όλο τον μήνα. Αυτό λέγεται every day low price στο εξωτερικό και θέλουμε να το εφαρμόσουμε στην Ελλάδα, μέσω μίας νέα μεταρρύθμισης που θα έρθει από το υπουργείο Ανάπτυξης».

Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα εφαρμοστεί το πρώτο τρίμηνο του 2024 έτσι ώστε να μπει ένα φρένο, ισχυρίζεται ο υπουργός, «στις εκατοντάδες προωθητικές εκπτώσεις στα σουπερμάρκετ που έχουν ως αποτέλεσμα να μπερδεύουν τον καταναλωτή».

Ακούστε από το 8.32:

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί