Η δίκη του πρώην Αντιδημάρχου, η οποία μετά από διακοπή αναμένεται να ξεκινήσει στις 25 του μήνα, αφορά τις καταστροφικές πυρκαγιές της 16ης και 23ης Αυγούστου 2021 που ξεκίνησαν σε περιοχές του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας. Η πρώτη πυρκαγιά έκαιγε επί ημέρες σε μέτωπο που έφθανε σε περιοχές στους Δήμους Ελευσίνας , Μεγάρων και Λουτρακίου, ενώ και οι δύο φωτιές άφησαν πίσω τους τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, στάνες και αποθήκες, αλλά και σε παρθένες δασικές εκτάσεις.
Ο κατηγορούμενος , έφθασε ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά από συντονισμένη έρευνα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που κατέληξαν πως ο πρώην αιρετός και γνωστός στην περιοχή για την ενασχόληση του με τα κοινά, είναι ο δράστης εμπρησμών και στις δύο περιπτώσεις .
Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που τον παραπέμπει σε δίκη, ο άλλοτε αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του δήμου που πλήγηκε σφοδρά από τις επίμαχες πυρκαγιές, είναι αυτός που προκάλεσε την καταστροφή ως υπαίτιος εμπρησμών.
Σε δήλωση του ο συνήγορος Υποστήριξης της Κατηγορίας, που εκπροσωπεί πληγέντες στην δίκη του πρώην Αντιδημάρχου, Παναγιώτης Μπαλακτάρης αναφέρει:
“Η Ελλάδα έχει υποφέρει, τις περισσότερες φορές με τραγικές συνέπειες, από εμπρησμούς και είναι απαίτηση της δικαιοσύνης και της κοινωνίας, όταν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, οι ένοχοι, οι δράστες να οδηγούνται ενώπιον των δικαστηρίων και να τιμωρούνται. Ο εμπρησμός είναι έγκλημα που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται”.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο καφέ στον κόσμο! Και δεν είναι για όσους φοβούνται τα ύψη – Δείτε βίντεο
- Ακυρώθηκαν οι πτήσεις από Κωνσταντινούπολη προς Τεχεράνη απόψε το βράδυ
- Τραγωδία στο «Ελ. Βενιζέλος»: 67χρονη ΑΜΕΑ έχασε τη ζωή της κατά την αποβίβαση
- Χειμερινές εκπτώσεις: Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους – Πτώση τζίρου έως 40%
- Από τα χείλη του Τραμπ κρέμεται η Μέση Ανατολή – Τι δήλωσε εν μέσω φόβου για χτύπημα στο Ιράν
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 6 Μαρτίου
- Ο Μπιλ Κλίντον δηλώνει ότι δεν είχε καμία ιδέα για τα εγκλήματα που διέπραττε ο Έπσταϊν
- Δεν αποκλείει την ανάπτυξη πυρηνικών η Σουηδία με το βλέμμα σε πιθανό πόλεμο
- Η Πολωνία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν, το Ισραήλ και τον Λίβανο
- Σοκ στο Μιλάνο: Εκτροχιάστηκε τραμ, ένας νεκρός και 39 τραυματίες – “Νόμιζα ότι ήταν σεισμός”, vid









