Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται κακοκαιρία τύπου «Π»! Τι σημαίνει αυτό

Για το πέρασμα κακοκαιρίας τύπου «Π» μίλησε ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης που αναμένεται να φέρει έντονα καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Ωστόσο, εξήγησε ότι σε αρκετές περιοχές ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος.

Όπως εξήγησε, από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί η δυτική Ελλάδα, τα βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και το βορειοανατολικό Αιγαίο σχηματίζοντας στον χάρτη το ελληνικό γράμμα «Π», καθώς περιοχές που βρίσκονται στο εσωτερικό του θα μείνουν ανεπηρέαστες. Αυτό συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο βαρομετρικό χαμηλό εκδηλώνεται κυρίως σε περιοχές της Ιταλίας και δεν μπορεί να περάσει την οροσειρά της Πίνδου για να εισέλθει πιο κεντρικά.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν σταδιακά την Παρασκευή, ωστόσο μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται ένα πιο οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας που θα φέρει βροχές σε μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Και σε αυτή την περίπτωση πάντως η κακοκαιρία αναμένεται να περάσει γρήγορα.

Για σήμερα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε ότι βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Ελλάδα από το βόρειο έως το νότιο τμήμα της, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα.

ΠΗΓΗ: OPEN/ethnos. gr / freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί