Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ: Φοβάμαι ότι το 30% των καταστημάτων δεν θα ανοίξει (ΒΙΝΤΕΟ)

Κομβικός μήνας θα είναι ο Μάιος με κρίσιμες ημερομηνίες τόσο για επιχειρήσεις όσο και για εργαζομένους.

Το επίδομα των 353 ευρώ αφορά σε εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή έως τις 31 Μαΐου, οπότε και παρατείνονται οι αναστολές εργασίας. Οι επιχειρήσεις μπορούν να βγάλουν σε αναστολή το 60% των εργαζομένων που είναι ήδη σε αναστολή.

Απαγορεύονται οι απολύσεις 45 μέρες μετά την αναστολή, ενώ ανακαλούνται οι αναστολές για το 40% των εργαζομένων και άνω.

Οι δηλώσεις εργοδοτών και εργαζομένων στην ΕΡΓΑΝΗ γίνονται μέχρι τα τέλη Μαΐου, ενώ ο κατώτατος μισθός παραμένει στα 650 ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου.

Και για το Μάιο το ενοίκιο θα μειωθεί κατά 40%, ενώ ενισχύονται οι εργαζόμενοι με μειωμένο ωράριο. Αναστέλλονται οι πληρωμές των φόρων και εισφορών του Μαΐου.

Για τις αλλαγές αυτές μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, τα νέα μέτρα βελτιώνουν τα δεδομένα και λαμβάνουν υπόψη και την πλευρά των εργαζομένων, αλλά και των εργοδοτών και βήμα βήμα οδηγούμαστε προς την καλύτερη λύση.

Από την πλευρά των τραπεζών, αυτές είναι στο δικό τους περιβάλλον και δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουμε μια κρίση διαφορετική από την προηγούμενη.

Η προκαταβολή του 100% πρέπει να μηδενιστεί για το τρέχον έτος, σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, «γιατί ο Ιούνιος είναι πολύ κοντά και η κανονικότητα δε θα επιστρέψει στις επιχειρήσεις. Ζητούμενο παραμένει το τέλος επιτηδεύματος.

«Ο μεγάλος ασθενής αποδεικνύεται ο τουρισμός και η εστίαση» δήλωσε ο κ. Καββαθάς και εξέφρασε το φόβο ότι το 30% των καταστημάτων δε θα ανοίξει

«Πρέπει να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων», κατέληξε.

(Megatv – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί