• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρεμιέρα για την προσωπική θυρίδα των πολιτών στα ΚΕΠ μέσω gov.gr

Πρεμιέρα για την προσωπική θυρίδα των πολιτών στα ΚΕΠ μέσω gov.gr

Γρήγορα και εύκολα θα μπορεί να λαμβάνει το πιστοποιητικό που θέλει κάθε πολίτης μέσω της προσωπικής ηλεκτρονικής θυρίδας ΚΕΠ.

Τη δική τους θυρίδα ΚΕΠ θα έχουν από σήμερα, 3 Νοεμβρίου, οι πολίτες.

Μέσω της θυρίδας αυτής θα μπορούν να μπαίνουν και να παίρνουν το πιστοποιητικό που θέλουν.

Οι θυρίδες αποτελούν κατά κάποιο τρόπο ένα «ψηφιακό γραμματοκιβώτιο» μέσα από το οποίο θα γίνεται η επικοινωνία του πολίτη με το ΚΕΠ.      

Οι θυρίδες θα ξεκινήσουν με την υποδοχή των ακόλουθων αιτημάτων:

  • αντιγράφου Ληξιαρχικής πράξης γέννησης,
  • αντιγράφου Ληξιαρχικής πράξης γάμου,
  • αντιγράφου Ληξιαρχικής πράξης θανάτου,
  • αντιγράφου Ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης.      

Οι αιτήσεις θα αφορούν ληξιαρχικά γεγονότα πριν από το 2013, που δεν διατίθενται ηλεκτρονικά ή γεγονότα μετά το 2013, για τα οποία οι πολίτες δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να εκδίδουν ηλεκτρονικά τα αντίστοιχα αποσπάσματα.

Επίσης, αναμένεται να προστεθεί και το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών ενώ υπάρχει σχεδιασμός να δοθεί η δυνατότητα αίτησης και για περισσότερα πιστοποιητικά.      

Μέσω gov.gr η διαδικασία

Η διαδικασία είναι απλή και θα γίνεται μέσω του gov.gr.

Ο πολίτης  θα έχει τη δυνατότητα να πατήσει στην επιλογή «Θυρίδες», όπου εκεί θα βρίσκει το πιστοποιητικό που έχει ζητήσει και χρειάζεται.

Η διαδικασία θα είναι αυτοματοποιημένη, καθώς οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΚΕΠ διαθέτουν την εφαρμογή «Κωδικοί Δημόσιας Διοίκησης» μέσω της οποίας θα μπαίνουν, χρησιμοποιώντας τον νέο τρόπο αυθεντικοποίησης που υλοποίησε η ΓΓΠΣ (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης) υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου.      

Είναι ένας νέος μηχανισμός χορήγησης κωδικών στους δημοσίους υπαλλήλους για την πρόσβασή τους σε εκείνες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δημοσίου για τις οποίες διαθέτουν εξουσιοδότηση, στο πλαίσιο της εκτέλεσης των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Με τον νέο μηχανισμό πραγματοποιείται ασφαλής πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες από κάθε υπάλληλο με τρόπο εύκολο και λειτουργικό, ενώ ενισχύεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά και η ασφάλεια των συστημάτων.


sputnik/photo eurokinissi

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.