Το πρόγραμμα άρχισε σήμερα να λειτουργεί σε σχολικές μονάδες της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εφαρμόζεται στο σύνολο των σχολείων.
«Μέσα στις συνθήκες της πανδημίας χρειάστηκε πολλή και μεθοδική δουλειά από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και του ΟΠΕΚΑ, ο οποίος διαχειρίζεται το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, ώστε να κατορθώσουμε φέτος για πρώτη φορά τα γεύματα να φτάσουν στα παιδιά από την αρχή του σχολικού έτους.
Το καταφέραμε, ωστόσο, χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά των υπηρεσιών μας και 185.000 μαθητές θα έχουν τα γεύματά τους όχι τον Νοέμβριο, όπως συνέβαινε έως τώρα, αλλά ήδη από τον Σεπτέμβριο», επισήμανε σχετικά η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.
Συνολικά η διανομή γευμάτων απευθύνεται σε 185.311 μαθητές σε 1.227 σχολικές μονάδες 74 Δήμων-Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας οι οποίες έχουν επιλεγεί βάσει καθορισμένων κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι σκοποί της δράσης είναι η κάλυψη των διατροφικών αναγκών των πιο ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, η ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στη μαθητική κοινότητα και η εξοικείωση των μαθητών με τη μεσογειακή διατροφή. Το διατροφικό πρόγραμμα εκπονείται από αρμόδιο επιστημονικό φορέα και τα προϊόντα που επιλέγονται για την για την παραγωγή των γευμάτων είναι αποκλειστικά εγχώρια, συντελώντας στην ανάπτυξη της πρωτογενούς εγχώριας παραγωγής.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
(Iefimerida – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανασύρθηκαν με ελικόπτερο οι 4 ορειβάτες από τα Βαρδούσια
- Αγία Πετρούπολη: «Ντου» των ρωσικών αρχών σε «σέχτα» που προσευχόταν υπέρ του Ζελένσκι, vid
- Νέα μελέτη: Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας
- Τούρκοι και Αμερικάνοι θέλουν να βάλουν «φωτιά» στα Βαλκάνια – Σέρβος ηγέτης κρούει το καμπανάκι, vid
- Πόσο καιρό διατηρείται η μαγειρεμένη γαλοπούλα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη – Είναι ασφαλές να την ξαναζεστάνετε;
- Ζωγράφισε τον Χριστό γράφοντας το όνομά Του 14.983 φορές! vid
- Ιράν: Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι Ευρωπαίοι διεξάγουν «ολοκληρωτικό πόλεμο» εναντίον μας
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι αγρότες δεν πρόκειται να ξεγελαστούν από τα χυδαία ψέματα των υπουργών της ΝΔ
- Το αστείο της Κέιτ όταν καρέκλα θεατή έσπασε μπροστά της, vid
- Οι Ρώσοι αναχαίτισαν 111 ουκρανικά drones μέσα σε διάστημα 3 ωρών
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΡΕΥΜΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ









