Πού θα «χτυπήσει» 40άρια, οι ΧΑΡΤΕΣ με τις θερμοκρασίες του μαγιάτικου καύσωνα

Ζέστη και όποιος αντέξει...

Καύσωνα θα έχουμε τις προσεχείς ημέρες, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά ακόμα και πάνω από τους 40 βαθμούς, μέχρι και την Κυριακή.

Σήμερα Πέμπτη, δυο ημέρες προ του ανοίγματος των παραλιών, η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό δείχνει ότι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, οι νότιοι άνεμοι θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Αξιοσημείωτο είναι πως σε ορισμένες περιοχές η θερμοκρασία «σκαρφάλωσε» και την Τετάρτη στους 35 βαθμούς Κελσίου. Το… ρεκόρ καταγράφηκε στην Βαγιωνιά Ηρακλείου, με τους 35,3 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τον πίνακα με τις 8 ανώτερες χθεσινές θερμοκρασίες:

Δείτε τώρα τον χάρτη με τις αναλυτικές θερμοκρασίες για την Πέμπτη. Η τάση της θερμοκρασίας δείχνει περαιτέρω άνοδο τις επόμενες μέρες:


Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι εκ νέου γενικά αίθριος!

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια της ηπειρωτικής Ελλάδας και στα νησιά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε τον προειδοποιητικό χάρτη του MeteoAlarm (με κίτρινο οι περιοχές με πολύ υψηλές θερμοκρασίες) για την Παρασκευή:

Ο χάρτης θερμοκρασιών της ΕΜΥ για την Παρασκευή:

Η ΕΜΥ ξεκαθαρίζει πως ο καιρός θα παραμείνει αίθριος το Σάββατο και την Κυριακή με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» σε υψηλότερες τιμές.

Στους χάρτες θερμοκρασιών της ΕΜΥ για τον καιρό του Σαββατοκύριακου εμφανίζονται και 40άρια.

ΣΑΒΒΑΤΟ:

ΚΥΡΙΑΚΗ:

Με βάση όσα λέει η ΕΜΥ, ο καιρός θα «μαλακώσει» από τη Δευτέρα, καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια.


ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί