Πού απαγορεύεται σήμερα η κυκλοφορία λόγω μεγάλου κινδύνου για φωτιά

Ακραίος είναι και σήμερα ο κίνδυνος για φωτιά σε περιοχές της χώρας, με την αντιπεριφέρεια Νήσων να απαγορεύει την κυκλοφορία και την παραμονή πολιτών σε ορισμένα σημεία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, σε συνέχεια εγγράφου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για λήψη έκτακτων μέτρων λόγω ακραίου κινδύνου για φωτιά στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων (πλην του Δήμου Κυθήρων), ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, ως πρόεδρος συγκάλεσε σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ).

Αφού λήφθηκαν υπόψη οι εισηγήσεις και οι προτάσεις των μελών του, συντάχθηκε και απεστάλη έγγραφο στους εμπλεκόμενους φορείς για πιστή εφαρμογή της απόφασης του αντιπεριφερειάρχη Νήσων περί “Προληπτικής απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε εθνικούς δρυμούς, περιαστικά δάση, σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση που ευρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών ζώνης ευθύνης μας, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2023”.

Συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι για σήμερα 21-8-2023 ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι ακραίος -5- κατάσταση συναγερμού, κλήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργήσουν καταλλήλως για την εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε εθνικούς δρυμούς, περιαστικά δάση, σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση που ευρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών ζώνης ευθύνης μας, με την κατάλληλη σήμανση οδών και με τον έλεγχο των προαναφερθέντων δρόμων-περιοχών, καθώς και τη σχετική ενημέρωση πολιτών και κατοίκων και όπου κρίνεται απαραίτητη προτείνεται η χρήση φραγμών και εμποδίων για την εφαρμογή της απόφασης.

Διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση ισχύει και για ναούς και Ιερές Μονές που βρίσκονται σε περιοχές που αναφέρονται στην ανωτέρω απόφαση.

Επιπλέον, για τον Δήμο Σαλαμίνας απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων στα δάση Κανακίων και Φανερωμένης και για το Δήμο Πόρου, θα κλείσει το οδικό δίκτυο στα σημεία που διέρχεται η κύρια Δημοτική οδός Πόρου – Φούσσας (από Δασαρχείο και βόρεια), η επαρχιακή οδός από Ασκέλι προς Φούσσα (βορείως του ξενοδοχείου SIRENE) και από το Ρώσικο Ναύσταθμο και δυτικά.

Η παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων στην περιοχή της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Σαλαμίνας στις 22 και 23 Αυγούστου 2023, θα εξεταστεί αφού εκδοθεί ο Χάρτης Κινδύνου Εκδήλωσης Πυρκαγιάς για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Σημειώνεται, ότι δεν απαγορεύεται η διέλευση σε πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που διέρχονται οι ανωτέρω δρόμοι.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί