Τη δεδομένη χρονική στιγμή τα στοιχεία που διαθέτει η ΠΟΞ από όλες τις ξενοδοχειακές ενώσεις της ανά την Ελλάδα σχετικά με την πληρότητα στα αστικά ξενοδοχεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των επαρχιακών πόλεων, είναι απογοητευτικά, αναφέρει ο κ. Τάσιος και συνεχίζει λέγοντας τα εξής:
«Ταυτόχρονα, η μέση πληρότητα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές πανελλαδικά -αν και έχουμε ήδη μπει στον Δεκέμβριο- δεν ξεπερνά ούτε το 50%-60%, με εξαίρεση ορισμένους περισσότερο δημοφιλείς προορισμούς και περιοχές που έχουν θεματικά πάρκα που καταγράφουν λίγο υψηλότερη κινητικότητα».
Σε κάθε περίπτωση οι ξενοδόχοι της χώρας εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) και κρίνουν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η χώρα μας δεν έχει μπει σε ένα καθεστώς τύπου lockdown, το οποίο θα ήταν καταστροφή για τον τουρισμό, εξηγεί ο κ. Τάσιος.
Για τον πρόεδρο της ΠΟΞ η χειμερινή περίοδος έχει διάρκεια 120 ημέρες και δεν αρκεί για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις μόνο ένα καλό 15νθήμερο, ώστε να καταφέρουν να καλύψουν τεράστιες ζημίες 18 μηνών.
Τέλος, ο κ. Τάσιος υπενθυμίζει ότι η τουριστική κίνηση αποτυπώνεται με βάση τα στοιχεία των νόμιμα αδειοδοτημένων επιχειρήσεων και κάνει λόγο για το απόλυτο «μπάχαλο» που επικρατεί στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης και στα παράνομα καταλύματα, που όπως τονίζει, θολώνει την πραγματική εικόνα και δημιουργεί ψευδαισθήσεις τουριστικής ανάκαμψης.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένας νεκρός μετά από έκρηξη σε κτήριο έξω από τη Βερόνα – Πιθανή αιτία η διαρροή φυσικού αερίου
- Hellenic Train: Χωρίς τρένα το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου
- Κ. Χατζηδάκης: Βάζουμε τον πήχη ψηλά και το 2026 για ισχυρή ανάπτυξη
- Σαρωτικοί οι έλεγχοι της Τροχαίας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Βεβαιώθηκαν πάνω από 16.000 παραβάσεις
- Ο Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί αύριο, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου
- Πυρηνικά όπλα και Κίεβο: Τι θα μπορούσε να κρύβεται από πίσω;
- Πορτογαλία: Ο Φεβρουάριος είναι ο πιο βροχερός μήνας των τελευταίων 47 ετών στη χώρα
- Αχλάδια: Πώς να διαλέξετε τα καλύτερα και να τα αποθηκεύσετε σωστά
- Γαλλία: Παραιτήθηκε η διευθύντρια του Μουσείου του Λούβρου 4 μήνες μετά την «διάρρηξη του αιώνα»
- Η Γαλλία τίμησε τη 91χρονη Νάνα Μούσχουρη με την ύψιστη μουσική διάκριση – Δείτε βίντεο









