Συγκεκριμένα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα έχουν υποχρέωση για ένα μόνο rapid test, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προ ημερών.
Υπενθυμίζεται ότι και την αλλαγή της πολιτικής της χώρας σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, επιβεβαίωσε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.
Η χώρα από χθες, Πρωτομαγιά, έχει προχωρήσει σε:
Αναστολή Covid pass από 1η Μαΐου και επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.
Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ακόμα μειώνονται και επίσημα τα rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, από δύο που ήταν έως τώρα σε ένα με εξαίρεση τα νοσοκομεία και τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων που παραμένουν τα 2 rapid test.
Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.
Ποια μέρα πρέπει να κάνουν το τεστ οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι
Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι έπρεπε να διενεργούν τα δύο τεστ με διαφορά δύο εργάσιμων ημερών. Πλέον σύμφωνα και με τα παραπάνω νέα μέτρα, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το ένα rapid test με διαφορά επτά ημερών.
Για παράδειγμα αν κάποιος επιστρέψει στην δουλειά του την Τρίτη, πρέπει να προσέλθει με αρνητικό rapid test και να ξανά κάνει τεστ μετά από 7 ημέρες αντίστοιχα. Τονίζεται ότι το κόστος συνεχίζει να βαρύνει την τσέπη του εργαζομένου.
(dikaiologitika – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το τεράστιο ροδάκινο του οπωρώνα της Βιρτζίνια σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ – “Μοιάζει με κολοκύθα”
- Tα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής πίτσας – Σεφ από όλο τον κόσμο μαθαίνουν την τέχνη στη Νάπολη
- Η ΣΤΑΣΥ για την απόσυρση του συρμού στο Μοναστηράκι – Κόλλησε πλαστική σακούλα στον κινητήρα
- Με πρωταγωνιστή τον Πούτιν ξεκίνησε το «αντί-WOKE» αντίπαλο δέος της Eurovision, video-Live
- Ποια φυτά να προτιμήσετε για αρμονία και γαλήνη στο σπίτι ή το γραφείο
- Νέος μυστήριος θάνατος Ρώσου CEO: Βρέθηκε νεκρός σε δρομο, video
- Viral οι Ιταλοί αστυνομικοί: Σταμάτησαν Ferrari γιατί ήθελαν να δουν τη μηχανή της, vid
- Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ζητεί από τις αεροπορικές εταιρίες να ακυρώσουν το 50% των πτήσεων που αναχωρούν την Κυριακή
- Όλα έτοιμα για τη ρωσική «αντί-Eurovision» των «παραδοσιακών αξιών», video
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την κοινωνία – Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχο κόμμα
Κύρια Θέματα

















