Πότε και πώς θα πληρωθεί το επίδομα των 400 ευρώ – Άνοιξε η πλατφόρμα

Στον «αέρα» βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η πλατφόρμα στο gov.gr, για τις αιτήσεις για τα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του επιδόματος των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Οι δικαιούχοι
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, το διάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως και τις 16 Απριλίου 2020 και παραμένουν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020, χωρίς να έχουν λάβει το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.


Κατά τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, περισσότεροι από 168.000 άνεργοι – περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων – πληρούν τις προϋποθέσεις και θα λάβουν το επίδομα.

Η διαδικασία
Όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24,5 μήνες και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia και να επιλέξουν τον σύνδεσμο Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους. Δηλαδή, βάσει των οδηγιών του ΟΑΕΔ, η διαδρομή θα είναι: Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr, Εργασία και ασφάλιση, Ανεργία, Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

Η είσοδος στη φόρμα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης IBAN γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.

Σε ό,τι αφορά τις πληρωμές, θα εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 2 έως 4 εργάσιμων ημερών, μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση του ΙΒΑΝ. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.

Πώς θα γίνει η καταβολή
Η καταβολή των 400 ευρώ θα γίνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, μετά από την επιβεβαίωση ή την καταχώριση του IBAN που θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαΐου.

Κατά τον ΟΑΕΔ, οι περίπου 90.000 δικαιούχοι οι οποίοι έχουν IBAN δηλωμένο στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές, θα μπορούν είτε να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ είτε να καταχωρίσουν νέα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου. Εφόσον δεν προβούν σε κάποια ενέργεια, τα 400 ευρώ θα καταβληθούν μετά από τις 3 Μαΐου στο ΙΒΑΝ που έχει ήδη καταχωρηθεί.

Σε ό,τι αφορά τους περίπου 78.000 δικαιούχους οι οποίοι δεν έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού καταχωρημένα στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου. Σε διαφορετική περίπτωση, το ποσό δεν μπορεί να καταβληθεί.

(sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί