Πώς να κρατήσετε το σπίτι σας δροσερό εν μέσω καύσωνα ακόμη και χωρίς AC

Δείτε...

1. Κρατήστε τις κουρτίνες σας κλειστές

Ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό να ανοίξετε τις κουρτίνες ή τις περσίδες σας και να αφήσετε τον ήλιο να μπει στο σπίτι, κάτι τέτοιο μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσει κατά πολύ τη θερμοκρασία του σπιτιού σας. Αντ ‘αυτού, οι ειδικοί προτείνουν να τις διατηρείτε κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προσθέτοντας ότι πρέπει να δοθεί επιπλέον προσοχή αν έχετε μεταλλικές περσίδες και σκούρες κουρτίνες, καθώς αυτές μπορούν να απορροφήσουν θερμότητα.

2. Ανοίξτε τα παράθυρά σας μόνο τη νύχτα

Σύμφωνα με την OVO Energy, τα παράθυρα πρέπει να παραμένουν κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μόλις αρχίσει να μειώνεται η θερμότητα, μπορούν να ανοίξουν ξανά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι θερμοκρασίες πέφτουν σημαντικά τη νύχτα, πράγμα που σημαίνει ότι το άνοιγμα ενός παραθύρου το βράδυ θα επιτρέψει την κυκλοφορία δροσερού αέρα μέσα στο σπίτι. «Αν ενδώσουμε στο δέλεαρ να ανοίξουμε τα παράθυρα στο πρώτο σημάδι ζέστης, είναι μία πράξη που μπορεί να αποβεί καταστροφική. Εάν ζεσταθείτε πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας και πρέπει πραγματικά να ανοίξετε ένα παράθυρο, βεβαιωθείτε ότι το κάνετε με τρόπο που να ενθαρρύνει τη διέλευση του αέρα. Αυτό σημαίνει να ανοίξετε παράθυρα στις αντίθετες πλευρές του σπιτιού, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ρεύμα», λέει η εταιρεία.

3. Φτιάξτε το δικό σας DIY κλιματιστικό 

Ενώ ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας μπορεί να είναι μια λύση που μπορεί να σας κρατήσει δροσερούς στη θέση του AC, υπάρχει μια άλλη επιλογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και που θα φέρει μεγαλύτερη δροσιά. Απλά τοποθετήστε ένα μπολ γεμάτο πάγο ακριβώς μπροστά από έναν ανεμιστήρα και μετά ενεργοποιήστε τον. Καθώς ο πάγος λιώνει το αεράκι από τον ανεμιστήρα θα πάρει τον δροσερό αέρα που προέρχεται από την επιφάνεια του πάγου και θα δημιουργήσει ένα δροσερό αεράκι, παρόμοιο με μιας μονάδας κλιματισμού. Εάν δεν έχετε πάγο, αφήστε μπολ με νερό γύρω στο σπίτι για να δημιουργήσετε υγρασία, που θα βοηθήσει πολύ επίσης.

4. Απενεργοποιήστε την τεχνολογία

Μια εκπληκτική ποσότητα θερμότητας δημιουργείται από τις συσκευές που έχετε στο σπίτι, οπότε η αποφυγή της φόρτισης κατά τη διάρκεια της νύχτας ή η απενεργοποίηση των συσκευών μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή εσωτερικών θερμικών εκπομπών. Σύμφωνα με τη Δρ Nerina Ramlakhan, εμπειρογνώμονα στον ύπνο στο Silentnight, η βέλτιστη θερμοκρασία του υπνοδωματίου για τον ύπνο είναι μεταξύ 16ο C και 21ο C και ο εγκέφαλός πρέπει να είναι ελαφρώς πιο κρύος από το υπόλοιπο σώμα. Γι’ αυτόν τον λόγο, προτείνει να απενεργοποιήσετε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές στην κρεβατοκάμαρα καθώς εκπέμπουν θερμότητα και να μην έχετε τίποτα στην πρίζα, ούτε καν το φορτιστή του κινητού σας. 

5.Σβήστε τα φώτα

Όπως και οι διάφορες τεχνολογικές συσκευές, οι λαμπτήρες εκπέμπουν θερμότητα.  Οι συμβατικοί λαμπτήρες πυρακτώσεως παράγουν φως εκπέμποντας έως και το 90% της ενέργειας τους ως απορριπτόμενη θερμότητα. Ως εκ τούτου, η εναλλαγή σε λαμπτήρες δεξοικονόμησης ενέργειας θα βοηθήσει στη μείωση της υπερθέρμανσης, καθώς και στην εξοικονόμηση χρημάτων.

6.Αγοράστε φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ψύξη ενός σπιτιού, καθώς μπορούν να δημιουργήσουν υγρασία σε ένα κλειστό δωμάτιο. «Η φύτευση δέντρων, η βλάστηση και η δημιουργία χώρων πρασίνου ενισχύει τη δημιουργία σκιάς, την εξάτμιση και άρα την πτώση της θερμοκρασίας, καθώς οι θερμοκρασίες μέσα και γύρω από τους χώρους πρασίνου μπορεί να είναι αρκετούς βαθμούς χαμηλότερες από το περιβάλλον τους», λέει το NHS.

jenny
 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί