• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πως φτιάχτηκαν οι νέοι σταθμοί του μετρό: Δείτε τις εργασίες σε Βίντεο 3 λεπτών

Πως φτιάχτηκαν οι νέοι σταθμοί του μετρό: Δείτε τις εργασίες σε Βίντεο 3 λεπτών

60.000 πολίτες είναι περίπου αυτοί που θα εξυπηρετούνται από σήμερα, από τους τρεις νέους σταθμούς του μετρό που παραδόθηκαν στο κοινό, στη γραμμή προς Πειραιά.

Στο δίκτυο του μετρό, στη γραμμή 3 εντάχθηκαν οι σταθμοί Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια, που από την Αγία Μαρίνα, που τερμάτιζε έως χθες, σήμερα τερματίζει στη Νίκαια.

Ο σταθμός της «Αγ. Βαρβάρας» βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Ελεούσας, του «Κορυδαλλού» στην πλατεία Ελευθερίας και της «Νίκαιας» στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Η απόσταση από τη Νίκαια στο Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 14 λεπτά και από τη Νίκαια στο αεροδρόμιο σε 55 λεπτά.

Σε ένα βίντεο 3 λεπτών μπορείτε να δείτε τις εργασίες από τη φάση του εργοταξίου μέχρι σήμερα.

Οι τρεις νέοι σταθμοί θα αλλάξουν σημαντικά τα κυκλοφοριακά δεδομένα της περιοχής.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Νίκος Αθανασόπουλος δήλωσε στο ΑΜΠΕ: «Από σήμερα το πρωί, οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από και προς τη Δυτική Αττική γίνονται ταχύτερες και ευκολότερες, με την παράδοση 3 νέων σταθμών μετρό και τη ριζική αναδιοργάνωση λεωφορειακών γραμμών. Οι νέοι σταθμοί της γραμμής 3 του μετρό θα εξυπηρετούν καθημερινά περισσότερους από 60.000 επιβάτες, αριθμός που θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2022, όταν ολοκληρωθεί η επέκταση έως τον σταθμό “Δημοτικό Θέατρο” του Πειραιά. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού πραγματοποιήθηκε ένας σημαντικός ανασχεδιασμός λεωφορειακών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Περάματος και Πειραιά, έτσι ώστε οι οδικές συγκοινωνίες να συνδεθούν με τους νέους σταθμούς του μετρό και να διευκολυνθούν οι μετεπιβιβάσεις μεταξύ των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς».

Η αναδιάταξη των λεωφορειακών γραμμών, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, θα γίνει σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση ενεργοποιείται άμεσα με την έναρξη λειτουργίας των τριών νέων σταθμών και προβλέπει άμεσες παρεμβάσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν κατά το πρώτο διάστημα λειτουργίας των σταθμών. Στη συνέχεια, θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση ανασχεδιασμού, ανάλογα με τις ανάγκες, για τη βέλτιστη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση αυτών των περιοχών.

photo video screenshot