Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο μπρήφινγκ των πολιτικών συντακτών, είπε ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αποτυπώνει τους πολιτικούς συσχετισμούς, να οδηγεί σε σταθερή διακυβέρνηση και να αποτρέπει την ακυβερνησία.
Ο κ. Οικονόμου αρνήθηκε να επεκταθεί επί του θέματος και επανέλαβε ότι η ΝΔ θα επιδιώξει την αυτοδυναμία στις εκλογές. Ωστόσο, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις είχε αναρωτηθεί ρητορικά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον θεωρεί ότι θα είναι πρώτο κόμμα δεν θέλει να λάβει ένα μεγαλύτερο μπόνους.
Όπως είναι γνωστό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σε αρκετές περιπτώσεις διαψεύσει ότι θα μπορούσε να επιδιώξει την αλλαγή του εκλογικού νόμου, από την στιγμή που ως τώρα δεν υπάρχει πλειοψηφία 200 εδρών στη Βουλή, ώστε να καταργηθεί η απλή αναλογική που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ωστόσο, ο δύσκολος χειμώνας που είναι μπροστά μας, όπως και τα μηνύματα από τους διεθνείς Οίκους ότι δεν μπορεί να διακυβευθεί η σταθερότητα της χώρας σε μία τέτοια συγκυρία, οδηγούν όπως αναφέρεται την κυβέρνηση σε δεύτερες σκέψεις.
(από protothema. gr / photo: pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κατερίνη: Σύλληψη για τηλεφωνική υπόθεση απάτης με λεία 79.000 ευρώ
- Εν μέσω του πολέμου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τώρα και πωλήσεις όπλων άνω των 16 δισ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου
- Τη δημιουργία ενός “ασφαλούς διαδρόμου” στην περιοχή του Κόλπου ζητά ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός
- Σε 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί την Δευτέρα 23/3, ημέρα έναρξης της δίκης για το δυστύχημα στα Τέμπη
- Χειροπέδες σε 2 άνδρες για απόπειρα ανθρωποκτονίας 57χρονου τον Νοέμβριο του 2025 στα Πατήσια
- ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα στην αργία της 25ης Μαρτίου
- Έτσι θα φτιάξετε ένα καθαριστικό για όλο σχεδόν το σπίτι! Απλό, φυσικό και αποτελεσματικό
- Νετανιάχου: Το Ιράν δεν έχει πλέον δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου
- Αγωνία για Τραμπ και ΝΑΤΟ – Τι θα συνέβαινε αν αποχωρούσαν οι ΗΠΑ;
- Ιταλός ΥΕΘΑ: «Δεν θα μπει κανείς στα στενά του Χορμούζ αν πρώτα δεν υπάρξει εκεχειρία»









