• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πολυτεχνείο: Αστυνομική επιχείρηση στο κτίριο Γκίνη – Απομακρύνθηκαν μετανάστες

Πολυτεχνείο: Αστυνομική επιχείρηση στο κτίριο Γκίνη – Απομακρύνθηκαν μετανάστες

Αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωί της Κυριακή στο κτίριο Γκίνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στον οποίο τις τελευταίες μέρες διέμεναν πρόσφυγες

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακή στο κτίριο Γκίνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στον οποίο τις τελευταίες μέρες διέμεναν πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές απομάκρυναν πάνω από 20 πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί προ ημερών από ομάδες αλληλέγγυων.

Υπενθυμίζεται πως οι συγκεκριμένοι μετανάστες διέμεναν στο υπό κατάληψη κτίριο στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια, το οποίο εκκενώθηκε το πρωί της 12ης Νοεμβρίου από την ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την επιχείρηση εκκένωσης της αστυνομίας στα τέλη του περασμένου έτους εντοπίστηκαν 138 πρόσφυγες, από τους οποίους οι 66 ήταν άνδρες, οι 44 γυναίκες και 28 ανήλικα παιδιά.

Σημειώνεται ότι το κτίριο βρίσκεται στο ιστορικό συγκρότημα της οδού Πατησίων, και σε αυτό φιλοξενούνται ορισμένες δραστηριότητες της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ενώ τα προηγούμενα χρόνια τελούσε υπό κατάληψη.

in.gr / photo αρχείου: eurokinissi