Πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον Αλέξη Τσίπρα – Τι συνέβη χθες βράδυ στην Κουμουνδούρου

Το παρασκήνιο και το θέμα ηγεσίας...

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα το κλίμα είναι βαρύ. Όλοι έβλεπαν μεν ήττα από τη ΝΔ, αλλά ουδείς πίστευε ότι η διαφορά θα ήταν χαώδης!!!

Μάλιστα αρχικά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειχναν να πιστεύουν καν τα exit poll!

Ακόμα και στους δημοσιογράφους που ρωτούσαν, οι συνεργάτες του Τσίπρα έδειχναν φανερά ενοχλημένοι και δήλωναν κάθετα και κατηγορηματικά ό,τι τίποτα από αυτά που κυκλοφορούν δεν ευσταθεί.

Μέχρι να έρθει το σοκ του Αλέξη Τσίπρα μόλις είδε τις 20 μονάδες διαφορά!!!

Δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα φέρεται να ήταν η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα που τον στήριξε από πολύ νωρίς μόλις μάθανε την εξωπραγματική διαφορά υπέρ της ΝΔ και την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Έμεινε μαζί του έως το τέλος και αποχώρησε με τον Αλέξη Τσίπρα μετά τα μεσάνυκτα.

Στην Κουμουνδούρου βρέθηκαν από νωρίς και όλα τα κεντρικά στελέχη και κυρίως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία καταλογίζονται τεράστιες ευθύνες για την πρωτοφανή συντριβή.

Εκεί βρέθηκε και ο άτυπος ηγέτης των 53, της αριστερής τάσης που είναι ο πυρήνας της Ομπρέλας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τον οποίο πολλοί θα ήθελαν να δουν στα ηνία του κόμματος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έθεσε τον Α. Τσίπρα το θέμα της άμεσης σύγκλησης των κομματικών οργάνων ενόψει των εκλογών.

Στην παρούσα φάση δεν τέθηκε ευθέως θέμα ηγεσίας, καθώς κύριο μέλημα στην Κουμουνδούρου είναι το να επικεντρωθούν όλοι, έτσι ώστε να μειωθεί, έστω, η διαφορά στις δεύτερες εκλογές, κάτι που φυσικά είναι πολύ δύσκολο να συμβεί.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, πλέον είναι η πρώτη φορά που η θέση του Αλέξη Τσίπρα είναι επισφαλής και υπάρχουν εκείνοι που περιμένουν την επόμενη μεγάλη «στραβή» για να θέσουν ανοιχτά θέμα ηγεσίας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πως αν δεν επανασυγκροτηθούν άμεσα, κινδυνεύουν να δουν και άλλους ψηφοφόρους τους να επιστρέφουν, εκ των πραγμάτων, στο ΠΑΣΟΚ και να σταματήσουν πλέον να έχουν σημαντικό λόγο ύπαρξης και βαρύνοντα ρόλο.

Εξάλλου, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόμμα του 3%, οι ψηφοφόροι του ήταν «δανεικοί» από το άλλοτε κυβερνών κόμμα του ΠΑΣΟΚ και δεν αποκλείεται στις δεύτερες εκλογές να θελήσουν να επιστρέψουν στην κοιτίδα τους.

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί