Αυστηροί έλεγχοι ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται στις εξόδους των πόλεων αυτές τις ημέρες ώστε να αποτραπεί κύμα μαζικής μετακίνησης ενόψει Πάσχα, καθώς το σχέδιο προβλέπει «μάντρωμα» στις πόλεις.
Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού!
Ο σχεδιασμός της αστυνομίας περιλαμβάνει εκατοντάδες μπλόκα κατά μήκος των εθνικών οδών, σε όλους τους παράδρομους – στα λιμάνια και τα πορθμεία της χώρας καθώς – όπως υπενθυμίζεται – οι θαλάσσιες μεταφορές δεν έχουν απελευθερωθεί. Η αστυνομία τονίζει ότι θα γίνουν έλεγχοι σε όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα από τα διόδια, ακόμα και αν αυτό δημιουργήσει κυκλοφοριακό ζήτημα.
Ειδικά για την Αττική, εκτός από τα διόδια γίνονται έλεγχοι και στους παράδρομους των εθνικών οδών. Μπήκαν σε εφαρμογή:
- Μπλόκα σε όλους τους οδικούς άξονες που οδηγούν εκτός αστικού ιστού, (λεωφόρο Μαραθώνος, Λαυρίου, Αθηνών- Σουνίου, Παραλιακή, Λεωφόρο Διονύσου, κ.λπ.).
- Παρουσία έξω από ναούς από σήμερα και κυρίως την Μεγάλη Παρασκευή και την Ανάσταση
- Αυξημένη επιτήρηση με περιπολίες και μόνιμη παρουσία αστυνομικών στην Βαρβάκειο αγορά, στην Λαχαναγορά και στις περιφερειακές αγορές, σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων και για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας
- Αυστηροί έλεγχοι σε ανοιχτούς χώρους όπως το Ζάππειο, Φιλοπάππου, Πεδίο του Άρεως, Τατόι, άλση και πλατείες, ιδίως την ημέρα του Πάσχα.
- Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των μέτρων και την επιτήρηση της κυκλοφορίας θα χρησιμοποιηθούν, κυρίως στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, τα drones και τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.
Στα διόδια Ελευσίνας η κίνηση νωρίς το πρωί ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, με τους ελέγχους να γίνονται σε όλα τα οχήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι διερχόμενοι φέρουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη μετακίνησή τους.
Οι λόγοι μετακίνησης εκτός νομού είναι για εργασία, αλλά και για λόγους υγείας, αλλά όχι με τη μορφή παροχής βοήθειας. Επίσης, μπορούν να μετακινηθούν και όσοι είναι διαζευγμένοι προκειμένου να συναντηθούν με την οικογένειά τους.
Στο «μικροσκόπιο» των αρχών θα μπουν όσοι επικαλεστούν διάφορους λόγους για διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι ποινικές ευθύνες θα αποδίδονται ακόμα και εκ των υστέρων, κατόπιν διασταύρωσης και ελέγχων των λόγων.
Σήμερα το απόγευμα θα γίνουν νέες ανακοινώσεις με εξειδίκευση για το άνοιγμα και τα μέτρα έως την Κυριακή του Πάσχα, ενώ στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, θα δοθούν αναλυτικά στοιχεία και οδηγίες για την λειτουργία της εστίασης.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έσπασε την πέτρα και έμεινε άφωνος με αυτό που έκρυβε (BINTEO)
- Ούτε ένα ούτε δύο! Ολόκληρη αγέλη σκύλων πάνω στην Πυραμίδα της Γκίζας, vid
- Η Τζένιφερ Άνιστον αποκάλυψε την πιο γλυκιά στιγμή της με τον Τζιμ Κέρτις (Photo)
- Τα 40 λεπτά της “απόλυτης σιωπής” – Τι θα συμβεί με τους αστροναύτες του Artemis
- «Υγρή Δευτέρα»: Το πιο ασυνήθιστο πασχαλινό έθιμο της Πολωνίας – Μπουγέλωμα μέχρι… τελικής πτώσης
- Οικογένεια από…αγριογούρουνα βολτάρουν κοντά στο μετρό Θεσσαλονίκης – ΒΙΝΤΕΟ
- Απειλή για βόμβα στο γραφείο της βουλευτού Σερρών, Φωτεινής Αραμπατζή
- Το Ιράν φέρεται να εξετάζει ειρηνευτική πρόταση, αλλά δεν είναι ανοιχτό σε “προσωρινή κατάπαυση του πυρός”,
- Σ. Παπασταύρου: Επάρκεια ενέργειας «για την ώρα»
- Μητσοτάκης: «Εισηγούμαι για μετά τις εκλογές, ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή»









