• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΤΡΟΜΕΡΗ αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας: Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι περαστικοί (ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΡΟΜΕΡΗ αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας: Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι περαστικοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Κι όμως συμβαίνει στην Ελλάδα!

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Οι εικόνες απουσίας της αστυνομίας από τους δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας φαίνεται πως ανήκουν πλέον στο παρελθόν!

Με αστραπιαίες κινήσεις το υπουργείο προστασίας του Πολίτη αποδέσμευσε από διάφορες υπηρεσίες ανθρώπινο δυναμικό (αστυνομικούς), τους οποίους και έστειλε στην «πρώτη γραμμή».

Το αποτέλεσμα είναι οι δρόμοι του κέντρου να αποκτούν σταδιακά εικόνες ευρωπαϊκής χώρας και όχι τριτοκοσμικής όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Εδώ και μερικές ώρες, περαστικοί εξεπλάγησαν, οι περισσότεροι εξ αυτών ευχάριστα, όταν είδαν αστυνομικούς με όπλα ανά χείρας να περιπολούν σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Αυτές οι ομάδες κρούσης, τοποθετήθηκαν σε στρατηγικά σημεία της πόλης, όπως εμπορικούς δρόμους αλλά και αρχαιολογικούς χώρους, ώστε ακόμη και οι τουρίστες να νιώθουν ασφάλεια στο να κινηθούν και να απολαύσουν τη διαμονή τους στη χώρα μας!

Το επόμενο διάστημα αναμένεται δημιουργηθούν και να τοποθετηθούν νέες ομάδες κρούσεις σε ακόμη περισσότερα σημεία της χώρας, ώστε σταδιακά πολυσύχναστοι δρόμοι, πλατείες και αρχαιολογικοί χώροι να φρουρούνται όπως θα έπρεπε.

Η ασφάλεια είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, η οποία έχει δεσμευτεί για την επιστροφή του αισθήματος της ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες με μια σειρά μέτρων που θα παρθούν για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Μερικά από αυτά, τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι:

▪ Ενεργοποίηση εκ νέου της ομάδας ΔΕΛΤΑ

▪ Ενδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ και των ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας

▪ Πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών οι οποίοι θα τεθούν αμέσως στη διάθεση της ομάδας «Δέλτα» και της ομάδας «Δίας«

▪ Ενίσχυση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς

▪ Αποδέσμευση Σωμάτων Ασφαλείας από περιττό διοικητικό έργο

▪ ‘Αμεση προμήθεια νέων αλεξίσφαιρων γιλέκων για όλους τους αστυνομικούς

▪ Προμήθεια (εντός ενός έτους) καινούργιων περιπολικών και μοτοσυκλετών της Αστυνομίας.

→ Αυστηρή αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και καλύτερος έλεγχος συνόρων με εντατικοποίηση των περιπολιών – χερσαίες και θαλάσσιες – με χρήση σύγχρονων τεχνικών μέσων και ενίσχυση των επιχειρήσεων της FRONTEX. Λειτουργία ενιαίου φορέα επιτήρησης χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων.

→ Λειτουργία κλειστών κέντρων προσωρινής πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων ασύλου εντός έξι εβδομάδων. Με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

→ Αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό.

→ Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και διαχείριση φυσικών καταστροφών. Αποτελεσματικός σχεδιασμός, υλοποίηση μέτρων πρόληψης και έγκαιρης ενημέρωσης.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •