• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Το μήνυμα που κάνει το γύρο του ελληνικού διαδικτύου: «Αυτά θα κάνετε αν σας την πέσουν μπάτσοι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μήνυμα που κάνει το γύρο του ελληνικού διαδικτύου: «Αυτά θα κάνετε αν σας την πέσουν μπάτσοι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Νωρίτερα σε άρθρο μας σας ενημερώσαμε για το πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα στο Κουκάκι κατά την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ σε υπό-κατάληψη κτίριο.

Καθ’όλη τη διάρκεια της μέρας ακούστηκαν πολλά για όσα έλαβαν χώρα εκεί. Πριν λίγες ώρες, ωστόσο δόθηκαν αναλυτικές εξηγήσεις και διευκρινήσεις από τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρο Χρονόπουλο, που βάζουντα πράγματα «στη θέση τους».

Επίσης μας δίνουν και ορισμένες λεπτομέρειες της επιχείρησης άγνωστες μέχρι τώρα, όπως για παράδειγμα η αναφορά στην «παγίδα του θανάτου ή στο μήνυμα των μπαχαλάκηδων που περιείχε οδηγίες…άμυνας κατά των αστυνομικών.

 Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, «σήμερα το πρωί πραγματοποιήσαμε αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στην περιοχή του Κουκακίου και συγκεκριμένα στις οδούς Ματρόζου 45, Αρβάλη 3 και Παναιτωλίου 21. Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στην οδό Ματρόζου, υπήρχαν ήδη δημοσιογράφοι. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, όπως τονίζει υπό την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Για το οίκημα της Ματρόζου (ιδιοκτησίας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός), 06:30 το πρωί οι αστυνομικοί πριν την επιχείρηση ρώτησαν κάτοικο διπλανής οικίας -μετέπειτα συλληφθέντα με τους δύο γιούς του- αν υπάρχει πρόσβαση από την οικία του στο διπλανό κτίριο και έλαβαν αρνητική απάντηση.

Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να εισέλθουν στο υπό κατάληψη κτίριο της Ματρόζου δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από τους καταληψίες του κτιρίου, οι οποίοι εκσφενδόνιζαν από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, πέτρες, ξύλα, καρέκλες, πυροσβεστήρες, μεταλλικά κ.ά. αντικείμενα.

Μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων, άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν στη γειτονική ταράτσα, ακολουθούμενοι από αστυνομικούς.

Παράλληλα, άλλοι αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι της γειτονικής οικίας και ζήτησαν από γυναίκα που τους άνοιξε, να τους επιτρέψει να ανέβουν στην ταράτσα. Η γυναίκα ζήτησε την παρουσία εισαγγελέα. Αστυνομικοί με την παρουσία του εισαγγελέα εισήλθαν στην οικία και ανέβηκαν στην ταράτσα όπου υπήρχαν τρία άτομα.

Και οι τρεις ακινητοποιήθηκαν και δεσμεύτηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην ταράτσα. Πρόκειται για τον κάτοικο της διπλανής οικίας και τα δύο του παιδιά, οι οποίοι συνελήφθηκαν ο μεν πατέρας για αντίσταση στις αστυνομικές δυνάμεις και τα δύο παιδιά για συμμετοχή στην κατάληψη. Διευκρινίζεται ότι δεν υπήρχε γυναικεία παρουσία στην ταράτσα, δεν υπήρξε κουκούλα, δεν ασκήθηκε βία κατά των ήδη δεσμευμένων ατόμων».

Σε ό.τι αφορά την παγίδα στην οδό Ματρόζου, ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε: «Στη μεταλλική σκάλα που οδηγεί από το κτίριο της κατάληψης στην ταράτσα, είχε προσαρμοστεί ειδική κατασκευή με καρφιά/βίδες, για να αποκλείεται η πρόσβαση στην ταράτσα. Η κατασκευή αυτή είναι πραγματικά παγίδα θανάτου, καθώς λειτουργεί με μηχανισμό καταπέλτη, ικανό να προκαλέσει ακόμα και θάνατο από τα καρφιά/βίδες που προεξέχουν περισσότερο από δέκα πόντους και τα οποία πέφτουν με δύναμη με την ενεργοποίηση του μηχανισμού».

Συμπληρώνοντας, είπε ότι ο μηχανισμός αυτός ενεργοποιήθηκε και οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ που είχαν μπει στο κτίριο και ανέβαιναν στην ταράτσα απέφυγαν το χτύπημα την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, όπως είπε, τραυματίστηκαν συνολικά τρεις αστυνομικοί από αντικείμενα που πετούσαν οι κατηγορούμενοι, εκ των οποίων ο ένας στην οδό Παναιτωλίου και οι άλλοι δύο στην Ματρόζου.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, μεταξύ των άλλων στο κτίριο βρέθηκε και ένας ασύρματος καθώς και ένα σημείωμα με «οδηγίες άμυνας» γραμμένο στα αγγλικά, για την περίπτωση αστυνομικής επέμβασης. Το σημείωμα βρέθηκε στην οδό Παναιτωλίου 21 και τις οδηγίες ακολούθησαν κατά γράμμα οι καταληψίες του κτιρίου στην Ματρόζου 45.

Το σημείωμα με τις «οδηγίες άμυνας», το οποίο κάνει το γύρο του ελληνικού διαδικτύου, μεταφρασμένο ανέφερε:

«ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΜΥΝΑΣ σε περίπτωση ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 21

1. Κλείνουμε την πόρτα και τα παράθυρα. Αμπαρώνουμε την πόρτα με ξύλα, σίδερα, τραπέζια κλπ

2. Κλείνουμε τις δύο εσωτερικές πόρτες, παίρνουμε τους πυροσβεστήρες, σωλήνες και ανεβαίνουμε στην ταράτσα

3. Κάνουμε κάλεσμα στις άλλες καταλήψεις για να λάβει δημοσιότητα η προσπάθεια εκκένωσης

4. Στην ταράτσα, χρησιμοποιούμε πέτρες, μπογιά, πυροσβεστήρες στους μπάτσους

5. Δεν πανικοβαλλόμαστε, αντιστεκόμαστε μαζί μέχρι να μας βγάλουν έξω (ή και όχι)

Στο μεταξύ, ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ με όλη μας τη δύναμη για να ειδοποιήσουμε/ξεσηκώσουμε τη γειτονιά. Καταγράφουμε την εκκένωση σε βίντεο, φωτογραφίες κλπ.»

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...