• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μια εικόνα, χίλιες λέξεις: «Ζούμε μια κόλαση»- Δείτε το συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις: «Ζούμε μια κόλαση»- Δείτε το συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Με «νύχια και με δόντια» προσπαθεί ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, να συμμαζέψει τα σπασμένα που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Το σίγουρο είναι πως ακόμη έχει πολλή δουλειά μπροστά του. Αυτό αποδεικνύουν οι εικόνες που μπορεί να δει κανείς σε μερικούς από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους στο κέντρο της πρωτεύουσας, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε μίνι άβατα.

Εκατοντάδες αλλοδαποί πουλούν σε κοινή θέα κλεμμένα προϊόντα, από κράνη μηχανής, έως πανάκριβα κινητά τηλέφωνα αλλά ακόμη και…κατεψυγμένα κοτόπουλα μέσα σε πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτων για ένα ευρώ!

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε άβατα, Πακιστανών, Αλγερινών μικροπωλητών και τοξικομανών. Μάλιστα οι αλλοδαποί δεν διστάζουν να ξυλοφορτώσουν όποιον αντιληφθούν να καταγράφει τις τριτοκοσμικές εικόνες.

Όσον αφορά την αυξημένη παρουσία της αστυνομίας, οι κάτοικοι λένε πως παίζουν «κυνηγητό» με τους αλλοδαπούς, οι οποίοι δρουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην προκαλούν την παρέμβαση των αρχών.

Στα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του Star, μπορείτε να δείτε τους αλλοδαπούς να βρίσκονται σε αμηχανία, όταν ο δημοσιογράφος ρωτά πολλούς από αυτούς για τα προϊόντα που πουλάνε. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ένας πωλητής κλεμμένων ποδηλάτων που όταν αντιλαμβάνεται την παρουσία της κάμερας, αρνείται πως έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτά.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:


Όπως λέει στο τέλος του βίντεο ο δημοσιογράφος, « οι κάτοικοι ζητούν ακόμη περισσότερη αστυνόμευση, για να σταματήσει επιτέλους η κόλαση που ζουν». Την πολύ ζουμερή αυτή φράση θα την σχολιάσουμε σε λίγο. Πριν από αυτό, ας δούμε τι συμβαίνει σε ένα άλλο «ανοιχτό μέτωπο» αυτό της ΑΣΟΕΕ.

Εκεί, συνεχίζεται -αν και με μειωμένους ρυθμούς- το παρεμπόριο, για το οποίο οι αλλοδαποί χρησιμοποιούν ακόμη το πανεπιστήμιο, αφού δεν έχει καταργηθεί ακόμη το πανεπιστημιακό άσυλο, πράγμα που αναμένεται να γίνει σε λίγες ημέρες, που θα μπει σε εφαρμογή ο σχετικός νόμος.

Όπως κατέγραψε η κάμερα στου Star, αλλοδαποί έχουν στήσει αυτοσχέδια περίπτερα για να πουλήσουν τα μαϊμού προϊόντα τους. Από παπούτσια μέχρι αφορολόγητα τσιγάρα. Αν και καλοκαίρι η παρουσία τους είναι αισθητή. Εκτός από τους παράνομους μικροπωλητές, οι δρόμοι πλησίον της ΑΣΟΕΕ, έχουν μετατραπεί σε πιάτσες ναρκωτικών και παράνομων συναλλαγών.

Όπως χαρακτηριστικά λέει κάτοικος της περιοχής «Φοβόμαστε να περάσουμε από εδώ».


Ας σχολιάσουμε τώρα το αίτημα των πολιτών. «Κάποιοι» άφησαν εδώ και χρόνια εντέχνως το πρόβλημα της εγκληματικότητας και της ανομίας να ξεφύγει, ώστε να μας οδηγήσουν στη λύση που επιθυμούν.

Το πρώτο μέτρο για την καταπολέμηση του προβλήματος ήταν η αύξηση της αστυνόμευσης, ωστόσο όπως φαίνεται δεν είναι αρκετό για να λύσει το πρόβλημα. Επομένως καθώς πολλοί ζητούν περισσότερη αστυνόμευση και πιο σκληρά μέτρα, ερχόμαστε όλο και πιο κοντά σε ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας.

Όταν αποδειχθεί πως η υπερ-αυξημένη αστυνόμευση και τα νέα σκληρά μέτρα που κάποια στιγμή λογικά θα παρθούν, λειτουργούν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης για παράδειγμα, τότε θα εφαρμοστούν παντού με πρόσχημα την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, με τίμημα την μείωση ίσως της ελευθερίας μας.

Υπάρχει ανάγκη επομένως μιας ισορροπίας, όπως σας έχουμε ξαναγράψει. Σε μερικές περιοχές σίγουρα η παρουσία της αστυνομίας οφείλει να είναι εντονότερη, ωστόσο δεν θέλουμε να φτάσουμε στις εικόνες που έχουμε δει για παράδειγμα στο Παρίσι, με πάνοπλους στρατιώτες να βρίσκονται μια ανάσα από τους πολίτες, περιπολώντας στους δρόμους.

Όλα χρειάζονται ένα μέτρο. Ας προσέχουμε λοιπόν τι ζητάμε, γιατί μπορεί να το πάρουμε, από εκείνους που εντέχνως έδωσαν το πρόβλημα και τώρα ετοιμάζονται να φέρουν τη λύση.

(φώτο: Eurokinissi)