• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θραύση κάνει η…«Νιγηριανή απάτη»- Το τελευταίο «χτύπημα» σε επιχειρηματία!

Θραύση κάνει η…«Νιγηριανή απάτη»- Το τελευταίο «χτύπημα» σε επιχειρηματία!

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης στην Πάτρα,

δύο αλλοδαποί άνδρες ηλικίας 34 και 37 ετών, οι οποίοι αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν 50.000 ευρώ από επιχειρηματία με τη μέθοδο της νιγηριανής απάτης .

Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίσθηκε δικογραφία για προπαρασκευαστικές ενέργειες παραχάραξης νομίσματος και άλλων μέσων πληρωμής, πλαστογραφία πιστοποιητικών και απάτη.

Ειδικότερα, οι δύο αλλοδαποί προσέγγισαν επιχειρηματία και με το πρόσχημα της δυνατότητας πολλαπλασιασμού και παραχάραξης χαρτονομισμάτων, του ζήτησαν 50.000 ευρώ μετρητά σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία θα τα πολλαπλασίαζαν και θα του επέστρεφαν 110.000 ευρώ.

Για την σύλληψη των δραστών οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία ο επιχειρηματίας, μετέβη σε ραντεβού με τους δύο δράστες, σε ξενοδοχείο της Πάτρας, όπου τους παρέδωσε, το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι συνέλαβαν τους δράστες και βρήκαν στην κατοχή τους όλο το προσημειώμενο χρηματικό ποσό.

Επιπλέον οι αστυνομικοί βρήκαν στο δωμάτιο των δραστών και κατέσχεσαν:

70.000 ευρώ, σε 1.400 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ,
5 δεσμίδες λευκού χαρτιού στο μέγεθος του χαρτονομίσματος των 50 ευρώ, 11 πλαστικές φιάλες, που περιείχαν άγνωστη χημική ουσία και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

(φώτο: Pexels-πηγή: iefimerida.gr)