• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θεσσαλονίκη : Σύλληψη 46χρονου στους Ευζώνους με διεθνές ένταλμα

Θεσσαλονίκη : Σύλληψη 46χρονου στους Ευζώνους με διεθνές ένταλμα

Thessaloniki
Σερβοβόσνιος συνελήφθη στους Ευζώνους Κιλκίς σε εκτέλεση ερυθράς αγγελίας διεθνών αναζητήσεων.

Πρόκειται για 46χρονο, την έκδοση του οποίου ζητούν οι διωκτικές Αρχές της Βοσνίας -Ερζεγοβίνης που τον κατηγορούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η σύλληψή του έγινε χθες το μεσημέρι στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, όταν κατά τον διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ Βοσνίας – Ερζεγοβίνης. Ο 46χρονος φέρεται να ζει στο Βελιγράδι, όπου επέστρεφε ύστερα από οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, η πράξη που του καταλογίζεται φέρεται να τελέστηκε στις αρχές του προηγούμενου μήνα (1 Ιουνίου) σε περιοχή της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, όπου, «κατόπιν συμφωνίας, από κοινού με άλλους, επιτέθηκε (σε ένα άτομο) με γροθιές και κλωτσιές» .

Στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε, δήλωσε ότι αρνείται την κατηγορία, ενώ έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη» σε βάρος του. Όπως έγινε γνωστό, δεν εμφανίστηκε αρνητικός στο αίτημα έκδοσης, για το οποίο θα αποφανθεί το επόμενο χρονικό διάστημα το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης .Έως τότε παραμένει σε καθεστώς κράτησης.

(φώτο: Eurokinissi)