• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Θεοσεβούμενοι» ληστές στην Εύβοια: Περίμεναν να τελειώσει η κηδεία για να ληστέψουν το παγκάρι

«Θεοσεβούμενοι» ληστές στην Εύβοια: Περίμεναν να τελειώσει η κηδεία για να ληστέψουν το παγκάρι

Πως και πως περίμεναν για να τελειώσει μία κηδεία, προκειμένου να ληστέψουν το παγκάρι στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στην Εύβοια.

Οι δράστες περίμεναν υπομονετικά για να τελειώσει η τελετή στο ναό και στη συνέχεια μόλις απομακρύνθηκαν κλήρος, επίτροποι και πιστοί για την ταφή λεηλάτησαν το παγκάρι.

Την κλοπή δημοσιοποίησε ο ίδιος ο εφημέριος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος, Γεράσιμος Βασιλόπουλος, που ευχήθηκε στους κλέφτες «και εις ανώτερα», όπως αναφέρει το lamiareport.gr.
Η ανακοίνωση του εφημέριου για τη ληστεία στο παγκάρι:

«Πριν από λίγη ώρα, ύστερα από την τέλεση κηδείας που έγινε στον Ιερό Ναό μας, κάποιοι ευλογημένοι αδελφοί μας, φεύγοντας οι επίτροποι και το προσωπικό του Ιερού Ναού μας από τον Ναό, έσπασαν την πόρτα και έκλεψαν το παγκάρι.. Τους εύχομαι υγεία και χαρές, πάντα η Παναγία και ο Άγιος Ιωάννης να τους προστατεύει.

Η ζημιά της πόρτας είναι μεγάλη θα επωμιστούμε ως εκκλησιαστικό συμβούλιο το κόστος και η ευχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς τους αδελφούς μου λεηλατώντας έναν Ιερό χώρο είναι και εις ανώτερα.. Ο Θεός να τους λυπηθεί…

Αναμένω την Αστυνομία για δακτυλικά αποτυπώματα και να γίνουν τα περαιτέρω… Καλή Παναγιά και καλή δύναμη».

(φώτο: Eurokinissi-πηγή: iefimerida.gr)