• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εισβολή των ΜΑΤ σε δυο υπό κατάληψη κτίρια από παράνομους μετανάστες- Ποιοι Απειλούν με αντίποινα (ΒΙΝΤΕΟ)

Εισβολή των ΜΑΤ σε δυο υπό κατάληψη κτίρια από παράνομους μετανάστες- Ποιοι Απειλούν με αντίποινα (ΒΙΝΤΕΟ)

Για μια ακόμη φορά η Ελληνική Αστυνομία πράττει το αυτονόητο.

Από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με σκοπό την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στη συμβολή των οδών Σουρμελή -Αχαρνών και Μάγερ κοντά στην πλατεία Βάθης. Το εν λόγω κτίριο, που φιλοξενούσε δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο βρισκόταν υπό κατάληψη από το 2016. Πρόκειται για την πέμπτη εκκένωση κτιρίου υπό κατάληψη που πραγματοποιεί η αστυνομία. 

Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, στο νεοκλασικό κτίριο έχουν εισβάλλει ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μαζί με αξιωματικούς της ασφάλειας Αττικής και της κρατικής ασφάλειας. Όπως αναφέρεται στην περιοχή υπάρχει και drone της ΕΛΑΣ. 

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα γίνονται έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, και για ναρκωτικά.

Εντός του κτιρίου, σύμφωνα με τους πληροφορίες βρισκόταν άγνωστος παράτυπων μεταναστών εδώ και πολύ καιρό. Έξω από το κτίριο είχαν σημειωθεί επεισόδια πολλές φορές ανάμεσα σε ομάδες αλλοδαπών, ενώ όπως λένε κάτοικοι «δεν τολμούσες να περάσεις». Σύμφωνα με πληροφορίες αντικείμενο των συμπλοκών η διακίνηση πλαστών εγγράφων, ειδών παρεμπορίου και λαθραίων τσιγάρων. Τον Οκτώβριο του 2018 είχαν βγει και πιστόλια και υπήρξαν τραυματίες. 

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, είχε υποβάλλει εδώ και πολύ καιρό μήνυση, είχαν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες για την εκκένωσή τους, ωστόσο δεν…εκτελούνταν.

Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα 10 κτίρια, στα οποία από όταν άλλαξε η κυβέρνηση και έφυγε ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν διαδικασίες εκκαθάρισης. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν ώσπου να αδειάσουν όλα τα υπό κατάληψη κτίρια.

Από τα συνολικά 11 κτίρια, τα 7 έχουν καταλάβει παράνομοι μετανάστες και τα άλλα 4 ομάδες αντιεξουσιαστών. Φυσικά, οι αριστεροί (Ρουβίκωνας κτλ), κατά την πάγια τακτική τους, προστατεύουν τους παράνομους μετανάστες και…απειλούν με αντίποινα.

Ανανέωση 09:10

Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών μεταφέρονται αυτή την ώρα μετανάστες που διέμεναν στο κτίριο. Η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου, όπου στεγαζόταν παλαιότερα σχολείο παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, ενώ γίνεται με εισαγγελική εντολή.

Έως αυτή την ώρα έχουν καταμετρηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, περισσότεροι από 130 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά. 

Οι αλλοδαποί που διέμεναν στο κτίριο της Αχαρνών, μετά την ταυτοποίησή τους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, πρόκειται να οδηγηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. 

Ανανέωση 10:40

Επιχείρηση διεξήχθη και σε δεύτερο κτίριο, όπου ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία. Έχει επίσης αρχίσει το χτίσιμο με τσιμεντόλιθους των εισόδων των κτιρίων, προκειμένου να εμποδιστεί η όποια προσπάθεια επανακατάληψης.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •