Συμμορία έκλεβε αυτοκίνητα, τα «νομιμοποιούσε» και τα μεταπωλούσε

Τέσσερα οχήματα επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Δικογραφία σε βάρος δέκα ατόμων, ηλικίας από 24 έως 58 ετών, σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας. Οι δέκα κατηγορούνται για τα-κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμορίας, κλοπής, πλαστογραφίας και απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και ψευδούς κατάθεσης.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι- όλοι Έλληνες-, από το 2016 είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους, που διέπραττε συστηματικά κλοπές αυτοκινήτων, κυρίως συγκεκριμένης μάρκας, με σκοπό την περαιτέρω εμπορική εκμετάλλευση τους.

Αφού με νόμιμο τρόπο μεταβίβαζαν στην κατοχή τους αυτοκίνητα ίδιας μάρκας και τύπου, ως επί το πλείστον κατεστραμμένα προς απόσυρση, τα οποία αποκτούσαν καταβάλλοντας χαμηλό αντίτιμο, χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους (αριθμό πλαισίου, αριθμό κινητήρα και αριθμό αδείας) στα οχήματα που είχαν αφαιρέσει, με αποτέλεσμα τη «νομιμοποίηση» τους. Έτσι ως ιδιοκτήτες πλέον νομιμοφανών οχημάτων, τα μεταπωλούσαν μέσω αγγελιών σε «καλόπιστους» αγοραστές, προσπορίζοντας έτσι σημαντικό οικονομικό όφελος.

Μάλιστα μεταβίβαζαν τα οχήματα στο όνομά τους αφού αυτά είχαν περιέλθει στην ιδιοκτησία άλλου μέλους της οργάνωσης, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό τυχόν αστυνομικής έρευνας, ενώ προνοούσαν για τη νόμιμη αλλαγή των αριθμών κυκλοφορίας των οχημάτων που «νομιμοποιούσαν», ώστε να μην προκαλούν με την κυκλοφορία στο δρόμο κατεστραμμένων αυτοκινήτων, όπως τα γνώριζαν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, εξαπατούσαν ασφαλιστικές εταιρείες δηλώνοντας ψευδώς κλοπή για οχήματα που κατείχαν, εισπράττοντας έτσι και αποζημίωση.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων, επτά πλαστογραφίες στοιχείων αυτοκινήτων καθώς και επτά περιπτώσεις απάτης εκ των οποίων μια σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας. 

Κατασχέθηκαν επτά οχήματα, εκ των οποίων τα τέσσερα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...