Στον Άρειο Πάγο σήμερα o Λάσα Σουσανασβίλι – Συζητιέται η έκδοσή του στη Γαλλία

Tο ζήτημα της έκδοσης του Γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι,

γνωστού και με το ψευδώνυμο το «Λίπος», θα εξεταστεί σήμερα, καθώς ο φερόμενος ως αρχηγός της ρωσικής μαφίας θα βρεθεί ενώπιον του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία. Ο 57χρονος είχε περάσει ξανά από τη φυλακή, από όπου όμως αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας. Φαίνεται όμως ότι η δράση του δεν σταμάτησε, καθώς επέστρεψε στις κλοπές και τις διαρρήξεις, από τις οποίες η ομάδα του απέσπασε 1.000.000 ευρώ.

Οι γαλλικές αρχές αποδίδουν στο «Λίπος» τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία. Το συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του Σουσανβίλι, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στη χώρα μας έχει ακόμη εκκρεμότητες.

Το «Λίπος» συνελήφθη στην Πυλαία Θεσσαλονίκης τον περασμένο Απρίλιο. Μαζί του στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν ακόμη 13 άτομα, 11 από αυτούς Γεωργιανοί. Δύο εξ’αυτών επίσης εκζητούνται.

thestival

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu