Menu

Σε δίκη επειδή διαμαρτυρήθηκε όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τον είπαν «άπλυτο»

Με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της απείθειας δικάζεται στη Θεσσαλονίκη νεαρός κάτοικος της πόλης, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επειδή, όπως αναφέρεται σε σχετική καταγγελία, διαμαρτυρήθηκε σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τον χαρακτήρισαν «άπλυτο» καθώς περνούσε από μπροστά τους.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία της οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΝΑΡ, οργάνωσης που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ προχώρησαν στη σύλληψη του νεαρού όταν τους απάντησε ότι ο ιδρώτας στα ρούχα του είναι από τον μόχθο τη δουλειάς!

Εξάλλου το ίδιο βράδυ ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θανάσης Αγαπητός, κατήγγειλε τραμπούκικη συμπεριφορά από αστυνομικούς μέσα στο ΑΤ Τούμπας, όπου βρέθηκε για να ζητήσει την απελευθέρωση του νεαρού, καθώς, όπως καταγγέλλεται, αστυνομικοί ανέφεραν ότι «»μας θυμούνται» από τις κινητοποιήσεις και τις πορείες και ‘θα μας φάνε»».

Σε ένδειξη συμπαράστασης στον νεαρό διωκόμενο καλέστηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Το απόγευμα της Τετάρτης 13/6/2018 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προσήγαγαν τον Ν.Χ., μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον μετέφεραν στο ΑΤ Τούμπας όπου και τον κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα για να τον μεταφέρουν στη ΓΑΔΘ. Η προσαγωγή του εργαζόμενου και φοιτητή Ν.Χ. έγινε γιατί απάντησε όταν τον είπαν «άπλυτο», ότι ο ιδρώτας είναι από το μόχθο της δουλειάς, γεγονός που για τα όργανα της τάξης συνιστά εξύβριση!

Με τις ανυπόστατες κατηγορίες για εξύβριση και απείθεια, η αστυνομία προσπαθεί να συγκαλύψει την προκλητική στάση των οργάνων της να εκφοβίζουν και να λοιδορούν στη μέση του δρόμου οποιονδήποτε δεν τους αρέσει εμφανισιακά. Στο κατηγορητήριο έρχεται να προστεθεί και η ψευδής ανωμοτί κατάθεση για την άρνηση του Ν.Χ. να δώσει αποτυπώματα, στάση που μέχρι πρότινος συνιστούσε απείθεια, επιβεβαιώνοντας την κλιμάκωση του αυταρχισμού από μεριάς του κράτους.

Το ίδιο βράδυ, οι φουσκωτοί ματσό τραμπούκοι επιτέθηκαν και στο μέλος του ΝΑΡ και πρώην περιφερειακό σύμβουλο της Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία Θανάση Αγαπητό, και μάλιστα μέσα στο ΑΤ Τούμπας, μην μπορώντας να συγκρατήσουν το μένος τους για όποιον αγωνίζεται και φανερώνοντας ότι «μας θυμούνται» από τις κινητοποιήσεις και τις πορείες και «θα μας φάνε». Με όρους συμμορίας και βεντέτας συντηρούν κλίμα αυταρχισμού και αυθαιρεσίας με σκοπό να καταστείλουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα, να υπηρετήσουν τις επιταγές των τραπεζών, της ΕΕ και της κυβέρνησης. Ηθικός αυτουργός του κλίματος αυτού δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που συντηρεί και ενισχύει τον αυταρχισμό και την καταστολή για να περάσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που υποθηκεύουν τις ζωές μας. Με την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ οι δυνάμεις καταστολής χτυπούν το κίνημα που παλεύει για να μην πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες, να μην περάσει ο νόμος Γαβρόγλου, να μην εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις σε ΕΝΦΙΑ, διόδια, ασφαλιστικό, συλλογικές συμβάσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Δε μας τρομοκρατούν, μας πεισμώνουν! Δε σκύψαμε ποτέ το κεφάλι σε καμιά εξουσία, έχουμε το μέτωπο στραμμένο προς τον ήλιο!»

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...