Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω ο εμπρηστής των κάδων στον Βόλο

Μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους και τις διωκτικές αρχές και σημαντικές ζημιές στην περιουσία του Δήμου Βόλου προκάλεσε η δράση ενός νεαρού, ο οποίος διασκέδαζε πυρπολώντας τους κάδους απορριμμάτων στο Βόλο τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο 24χρονος Έλληνας άρχισε να βάζει φωτιά στους κάδους στην περιοχή της Νέας Ιωνίας στις 3 τα ξημερώματα, χρησιμοποιώντας έναν αναπτήρα. Κάθε 15΄λεπτά περίπου, τυλιγόταν στις φλόγες και ένας κάδος του Δήμου αναγκάζοντας τους άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας να τρέχουν και να μην φτάνουν για να σβήσουν τις φωτιές πριν γίνουν απειλητικές για τα σπίτια ή τα παρκαρισμένα οχήματα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να τον εντοπίσουν την στιγμή που έβαζε φωτιά στον τελευταίο κάδο και να τον συλλάβουν, καθώς ο νεαρός εμπρηστής δεν αρκέστηκε μόνο στους οκτώ κάδους, παρά έβαλε φωτιά και στην ηλιοπροστασία ενός σταθμευμένου Ι.Χ. αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σημαντικές ζημιές.

Ο 24χρονος, πάνω στον οποίο βρέθηκε και ο αναπτήρας που χρησιμοποιούσε, δεν έδωσε σαφείς εξηγήσεις για τη μανία του να βάζει φωτιά και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και φθορά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ο οποίος διέταξε να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu