Κρήτη: Κομπίνα με 340.000 ευρώ εις βάρος δεκάδων Κρητικών – Επιχειρηματίας στο σκαμνί

Με πλαστές εξουσιοδοτήσεις είχε εισπράξει 340.000 ευρώ

Στις δικαστικές αίθουσες αναβιώνει σήμερα η μεγάλη κομπίνα που είχε στηθεί πριν από σχεδόν 15 χρόνια, με θύματα δεκάδες αγρότες, αλλά και πιστωτικά ιδρύματα, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, αναμένεται να καθίσει ένας επιχειρηματίας, ο οποίος κατηγορείται ότι εισέπραττε παράνομα από υποκαταστήματα τραπεζών, για λογαριασμό σταφιδοπαραγωγών του Ηρακλείου, χρηματικά ποσά, τα οποία είχαν πιστωθεί στους εν λόγω αγρότες. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος, έχοντας φτιάξει συνολικά 886 πλαστές εξουσιοδοτήσεις ανυποψίαστων σταφιδοπαραγωγών, οι οποίοι δήθεν του έδιναν ειδική εντολή για να εισπράξει τα χρήματα για λογαριασμό τους, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει σχεδόν 340.000 ευρώ.

Ωστόσο, οι αγρότες ουδέποτε είχαν συναινέσει καθιστώντας τον πληρεξούσιο να εισπράξει χρήματα για λογαριασμό τους. Η απάτη φέρεται να έγινε μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου του 2003 και 31ης Αυγούστου του 2004.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται ότι κατάφερε να ξεγελάσει τους τραπεζικούς υπαλλήλους, έχοντας μαζί του στο “κόλπο” κι έναν υπάλληλο νοσοκομείου. Πρόκειται για διοικητικό υπάλληλο δημόσιου νοσοκομείου του Ηρακλείου, ο οποίος θεωρούσε το γνήσιο της υπογραφής των σταφιδοπαραγωγών που βρίσκονταν στις πλαστές εξουσιοδοτήσεις που έφτιαχνε ο συγκατηγορούμενός του. Ο διοικητικός υπάλληλος φέρεται ότι βεβαίωνε ψευδώς, βάζοντας την υπογραφή του αλλά και τη σφραγίδα του νοσοκομείου, ότι οι υπογραφές συνολικά 693 αγροτών ήταν γνήσιες κι έτσι ο συγκατηγορούμενός του κατάφερνε να ξεγελά χωρίς πρόβλημα τους τραπεζικούς υπαλλήλους.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται ότι είχε εισπράξει εκατοντάδες εμβάσματα ή εξοφλήσεις της αξίας της σταφίδας τού εκάστοτε αγρότη, από δύο τραπεζικά υποκαταστήματα του νομού Ηρακλείου. Τα εν λόγω ποσά που εισέπραττε κάθε φορά ποικίλλουν. Η πολύκροτη δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο διεκόπη για σήμερα λόγω κωλύματος ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

neakriti.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...