Η ΕΛ.ΑΣ. δημιουργεί νέα ΕΙΔΙΚΗ ομάδα- που θα δρα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ηγεσία της αστυνομίας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας ομάδας/ων σύλληψης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα αποτελείται από μέλη της ασφάλειας αλλά και των Μέτρων Τάξης, και ο στόχος της θα είναι η σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε επεισόδια.

Αυτό, διότι δεν είναι εύκολο για τους άνδρες των ΜΑΤ να προβαίνουν σε συλλήψεις την ώρα που δέχονται επίθεση από αντιεξουσιαστές σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αlpha, οι κλούβες στα Εξάρχεια ήρθαν για να μείνουν, ενώ τα κτίρια που τελούν υπό κατάληψη θα εκκενωθούν μέχρι το τελευταίο.

Αυτά είναι τα…καλά της υπόθεσης. Πρέπει όμως να προσέχουμε να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο, την αστυνομοκρατία, όπως πολλές φορές σας έχουμε γράψει στο EL.

Αφού μας έδωσαν το πρόβλημα της εγκληματικότητας, των αβάτων, της τρομοκρατίας κτλ, τώρα μας κάνουν να επιζητούμε κάτι αφύσικο! Την πανταχού παρουσία της αστυνομίας.

Πρέπει να το παραδεχτούμε, κανείς δεν νιώθει καλά με το να είναι περικυκλωμένος από πάνοπλους αστυνομικούς. Κι όμως μας έκαναν να το θεωρούμε κάτι πολύ καλό με τόσα που ακούμε καθημερινά και ειδικά με την ανεξέλεγκτη άφιξη των πολλών χιλιάδων παράνομων μεταναστών στη χώρα μας.

Άλλωστε μην ξεχνάμε, πως οι εκάστοτε αστυνομικοί απλά εκτελούν τις εντολές που παίρνουν. Σήμερα η εντολή μπορεί να είναι να μας προστατέψουν αφού είμαστε οι νομοταγείς πολίτες.

Αν όμως οι νόμοι αλλάξουν και μαζί με αυτούς και το ποιος θεωρείται παράνομος και τρομοκράτης κατά τα στάνταρ της Νέας Τάξης, τότε οι άλλοτε καλοί για εμάς αστυνομικοί, θα στραφούν εναντίον μας.

Χρειάζεται επομένως μια μέση οδό. Ούτε απόλυτη αναρχία, ούτε απόλυτη αστυνομοκρατία.

*φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •