Φιάσκο: Αποφυλακίζονται οι 8 της υπόθεσης Ριχάρδου

Άμεσες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση χρυσού, καθώς αναμένεται η ανακρίτρια διαφθοράς να ανακαλέσει και τα 8 εντάλματα προσωρινής κράτησης και να προχωρήσει εντός της ημέρας αναμένεται η αποφυλάκιση των κατηγορουμένων κατά δήλωση των δικηγόρων τους.

Η ανακρίτρια διαφθοράς οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά από έγγραφο της ΑΑΔΕ στο οποίο φέρεται να βεβαιώνεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι.

Οι δικαστικές εξελίξεις ανακοινώθηκαν στους δικηγόρους.

Αυτό αποτελεί, αν μη τι άλλο, φιάσκο για την κυβέρνηση. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί σε αυτήν την… επιτυχία από τα βήμα της Βουλής.

Μάλιστα, οι δικηγόροι των βασικών εμπλεκομένων με δηλώσεις τους επιρρίπτουν ευθύνες στην Αστυνομία, ενώ ο κ. Κούγιας κάνει λόγο για χρησιμοποίηση της Δικαιοσύνης για ιδιοτελείς σκοπούς.

Αναλυτικότερα, οι δηλώσεις των συνηγόρων έχουν ως εξής:

Αλέξης Κούγιας:

«Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια η οποία προς τιμή της, μας ανακοινώσε ότι από χθες το μεσημέρι, με επιμέλεια της, κατάφερε να προκαλέσει αντίδραση από ΑΑΔΕ, που είναι η μόνη αρμόδια για να βεβαιώνει τελωνειακές παραβάσεις.

Κατόπιν αυτού ενεργοποίησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία για αποφυλάκιση.

Το βέβαιο είναι ότι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Αυτό είναι το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν Δικαιοσύνη για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά η Δικαιοσύνη δίνει απαντήσεις.

Δεν γνωρίζω αν αυτεπαγγέλτως η Δικαιοσύνη στραφεί βάρος αυτών που δημιούργησαν φαρσοκωμωδία.

Δημήτρης Κακόγιαννος;

«Είναι μία κακή νομική τροφή από μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα»

Επαμεινώνδας Παπαδέας;

«Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, μία μητέρα δύο ανηλίκων βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη».

Παναγιωτης και Γιώργος Μιχαλόλιας :

«Μετεβλήθη το Αστυνομικό Τμήμα Ασφαλείας σε αστυνομικό τμήμα ανασφαλείας. Οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στην ταλαιπωρία με σοβαρές διώξεις χωρίς να έχουν οποιοδήποτε νομικό έρεισμα όπως βεβαίωσαν οι αρμόδιες αρχές του ΥΠΟΙΚ. Κλείνουμε την εξής φράση: Ο μη γένοιτο επανάληψη αυτής της διωκτικής αυθαιρεσίας και αξίζει να τονίσουμε και την ευαισθησία των δικαστικών αρχών οι οποίες μέχρι σήμερα έκαναν άλματα στο κενό».

Με πληροφορίες από «Πρώτο Θέμα»

  • 36
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...