με τους δράστες να αρπάζουν μέσα από το σπίτι τους, σε περιοχή της Χαλκιδικής, χρήματα και κοσμήματα αξίας 165.000 ευρώ.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών ανδρών, μίας αλλοδαπής γυναίκας και ενός ημεδαπού άνδρα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Οι δράστες, στη συγκεκριμένη περίπτωση ληστείας και σε μια απόπειρα ληστείας, ενεργούσαν με διαφορετική σύνθεση, επιβαίνοντας σε οχήματα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.
Πιο συγκεκριμένα, στις 28 Νοεμβρίου 2024 παραβίασαν το σπίτι της ηλικιωμένης και με τη χρήση σωματικής βίας και απειλής μαχαιριού ακινητοποίησαν την ίδια και τον γιο της, αφαιρώντας τους 15.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 150.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων και ένα κινητό τηλέφωνο.
Επίσης, το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου 2025, παραβίασαν μπαλκονόπορτα σπιτιού όπου έμενε άλλη ηλικιωμένη, την οποία τραυμάτισαν ασκώντας σωματική βία προκειμένου να τους αποκαλύψει που έχει χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα, ωστόσο διέφυγαν χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα και επτά κάρτες sim που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ αρχείου: Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρώμη: Έσπασε χαυλιόδοντας του μαρμάρινου “μικρού ελέφαντα”, διάσημου γλυπτού του Μπερνίνι, vid
- Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ καλεί τον ΔΟΕ να μην ασχολείται με την «κλιματική αλλαγή»
- Ρεκόρ για τον Σταμάτη Γονίδη και το τραγούδι “Δικιά μου είναι η ζωή” – Έφτασε τις 14 εκατ. προβολές
- Φονική έκρηξη στα Τρίκαλα: Προφυλακιστέος ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας μετά την απολογία του
- Μεξικό: Ένας 36χρονος νεκρός και οκτώ παιδιά τραυματισμένα σε επίθεση σε πάρκο
- Νίκη Κεραμέως: Η ανεργία στην Ελλάδα χαμηλότερη από Ισπανία, Σουηδία, Φιλανδία και Γαλλία
- Πολωνία: Επίσκοπος δικάζεται με την κατηγορία της συγκάλυψης σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς
- 650 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω έντονων καιρικών φαινομένων στην Κεντρική Μακεδονία
- Την έναρξη λειτουργίας της νέας ψηφιακής εφαρμογής railway.gov.gr ανακοίνωσε ο Κυρανάκης
- Ιωάννινα: Χειροπέδες σε 47χρονο που παρίστανε τον ιερέα ενώ είχε καθαιρεθεί









