• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έβρος: Διακινητής μεταναστών για να αποφύγει τη σύλληψη επιτάχυνε και τελικά προσέκρουσε σε φράχτη

Έβρος: Διακινητής μεταναστών για να αποφύγει τη σύλληψη επιτάχυνε και τελικά προσέκρουσε σε φράχτη

Χειροπέδες σε συνολικά πέντε διακινητές μεταναστών (τρεις Έλληνες κι έναν αλλοδαπό) πέρασαν το Σάββατο, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης,

αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Βέλκιο Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), διότι μετέφερε με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, νυχτερινές ώρες της 19/20-9-2020, στο νομό Ροδόπης, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους τρεις διακινητές, ελληνικής καταγωγής, διότι οι δύο από αυτούς επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο τρίτος και μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών, δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στον οικισμό της Μαρώνειας και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Τελικά, πλησίον του οικισμού Ξυλαγανής Ροδόπης το όχημα προσέκρουσε σε περίφραξη αγροτεμαχίου και ακινητοποιήθηκε.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή, ενώ στο εσωτερικό του οχήματος εντόπισαν επτά μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους οι τρεις διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Μετά την απομάκρυνση του διακινητή και των διακινούμενων από το παραπάνω όχημα, προκλήθηκε πυρκαγιά σε αυτό, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το πρωί, σε επαρχιακή οδό της Δαδιάς Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον δεύτερο αλλοδαπό – διακινητή, που οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πιο κάτω το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν τρεις μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους ο δράστης προωθούσε, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης.

(thestival – φωτο:eurokinissi)