• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Επιστροφή στην…κανονικότητα; Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη Χρυσοχοΐδη και ΕΛ.ΑΣ με τον Εμπορικό Σύλλογο (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστροφή στην…κανονικότητα; Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη Χρυσοχοΐδη και ΕΛ.ΑΣ με τον Εμπορικό Σύλλογο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποφασισμένη να πατάξει το έγκλημα και την ανομία φαίνεται κυβέρνηση.

Μια ακόμη σημαντική συνάντηση είχε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αυτή τη φορά με το προεδρείο του ΕΣΑ, παρουσία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν αρκετά θέματα, ωστόσο το βάρος δόθηκε σε δυο κύρια ζητήματα.

Το πρώτο ήταν το θέμα της ασφάλειας και της αστυνόμευσης των δημόσιων χώρων και το δεύτερο αυτό του παρεμπορίου.

Αυτό που αποφασίστηκε, είναι να συνεχιστούν οι δράσεις αστυνόμευσης, όπως ήδη είχε σχεδιαστεί, αλλά και να πυκνώσουν σταδιακά οι περιπολίες.

Η εντολή του Μ.Χρυσοχοΐδη είναι να υπάρξει αύξηση των πεζών περιπολιών και έντονη αστυνομική παρουσία. Επίσης, μικτά κλιμάκια αστυνομικών θα προχωρούν σε ελέγχους στα σημεία εισόδου σε τουριστικά σημεία.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται συχνές αστυνομικές επιχειρήσεις τύπου «σκούπα» με σκοπό για τον εντοπισμό ατόμων με παραβατικές συμπεριφορές και δράσεις, ώστε να μπει τέλος στις εγκληματικές ενέργειες.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, θα υπάρξει επιμήκυνση του ωραρίου των περιπολιών, ενώ γίνονται ακόμη και σκέψεις για «νέες» μορφές αστυνόμευσης, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ακόμη και ποδήλατα και μοτοσυκλέτες τύπου moto-cross, όπου υπάρχει δυνατότητα να κινηθούν.

Πλην των προαναφερθέντων, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρότεινε να υπάρχει μόνιμα ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Αστυνομίας και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, πράγμα που έγινε δεκτό, ενώ τα μέτρα και η πορεία της συνεργασίας αυτής θα οριστούν σε νέα συνάντηση, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του Οκτώβρη.

Ήδη υπάρχει αυξημένη παρουσία της αστυνομίας σε πολλά πολυσύχναστα μέρη. Στόχος είναι αυτή η «πύκνωση» να επεκταθεί σταδιακά στις γειτονιές όλης της χώρας με σκοπό τη μείωση της εγκληματικότητας.

Όπως σας ενημερώσαμε σε άρθρο μας, ήδη πάνοπλοι αστυνομικοί, με την ονομασία «Μαύροι Πάνθηρες», θα βρίσκονται πλέον και στις αποβάθρες του Μετρό, για την αποτροπή εγκληματικών ενεργειών ή ακόμη και τρομοκρατικών χτυπημάτων, αλλά και την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών.

Όλα τα παραπάνω δίνουν μια νότα ασφάλειας, η οποία τόσο έλειψε από τους Έλληνες μέσα στην τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, όπως σας έχουμε γράψει ξανά, δεν πρέπει να φτάσουμε στο άλλο άκρο, στο να μετατραπεί δηλαδή η χώρα μας σε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος.

Στόχος είναι θα λέγαμε η λεγόμενη «χρυσή τομή», το «ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ» (= Σε τίποτε να μην υπερβάλεις), που μας δίδαξαν οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί.

Δεν θέλουμε δηλαδή ούτε την απουσία της αστυνομίας, ούτε όμως και το να περάσουμε σε ένα αυταρχικό καθεστώς.

Πρέπει να θυμόμαστε πως όλα είνα τρεπτά. Ο καθημερινός άνθρωπος του σήμερα με τους νόμους που μπορεί να ψηφιστούν «αύριο», μπορεί να θεωρείται εγκληματίας και τρομοκράτης και τότε η αστυνομία που τόσο ήθελε να υπάρχει παντού και να τον προστατεύει θα στραφεί εναντίον του!

,

(φώτο: Eurokinissi)


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...