• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έγινε Viral: «Επενδυτής» στη Λάρισα προκαλεί και βρίζει αστυνομικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Έγινε Viral: «Επενδυτής» στη Λάρισα προκαλεί και βρίζει αστυνομικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ποια άλλη χώρα θα μπορούσε κάποιος να το κάνει αυτό;

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Τα όσα θα παρακολουθήσετε στο βίντεο είναι εξοργιστικά. Σε περιοχή της Λάρισας, «μετανάστης», τρέχει γυμνός στους δρόμους. Όταν η αστυνομία φτάνει στο σημείο, πλησιάζει έναν αστυνομικό και τον προκαλεί μιλώντας πότε αγγλικά και πότε αραβικά.

Οι αστυνομικοί δεν κάνουν τίποτα και απλά τον κοιτάζουν να τους προκαλεί και να τους βρίζει. Ποιος ο λόγος; Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του θα τον είχαν συλλάβει αμέσως, όπως πρέπει. Το τι κάνει μετά ο «μετανάστης», σας το αφήνουμε για…έκπληξη.

Πριν δείτε το βίντεο, να σας πληροφορήσουμε πως δημοσιεύτηκε πριν 4 μήνες, καθώς και πως μετά από λίγη ώρα, ο μετανάστης συνελήφθη, αφού έφθασαν στο σημείο ενισχύσεις ανδρών της ΕΛ.ΑΣ, όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Από αυτό το παλαιότερο περιστατικό ωστόσο παίρνουμε αφορμή, για να αναδείξουμε το σοβαρό θέμα της «υποχώρησης» των αρχών μπροστά στους «μετανάστες». Πολλοί θα πουν πως τότε είχαμε ΣΥΡΙΖΑ και πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ενώ αυτό αληθεύει, βλέπουμε πως το φαινόμενο της «υποχώρησης» να συνεχίζεται.

Έχουμε δυο πρόσφατα περιστατικά που μας επιβεβαιώνουν πως ακόμη κάποιες φορές οι αστυνομικοί κρατούν μια πολύ ελαφριά στάση εναντίον των «μεταναστών».

Το πρώτο, αφορά την επίθεση που δέχτηκαν αστυνομικοί στη Σάμο, από «μετανάστες», όταν τους όρμησαν, σκίζοντάς τους τις στολές και στέλνοντας τους στο νοσοκομείο.

Το δεύτερο περιστατικό, έγινε προ μερικών ημερών στην Κομοτηνή, όπου κατά τη διάρκεια ελέγχου, «μετανάστης» έβγαλε μαχαίρι και κάρφωσε τον ένα αστυνομικό, ενώ ο δεύτερος παρακολουθούσε σοκαρισμένος τη σκηνή, καθώς ο δράστης έφευγε τρέχοντας, «σαν κύριος».

Γιατί άραγε οι αστυνομικοί δεν έβγαλαν σε κανένα από τα δυο περιστατικά τα όπλα τους; Φυσικά και δεν αναφερόμαστε στο να τα χρησιμοποιήσουν αν δεν είναι επιτακτική η ανάγκη, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν από την υπηρεσία τους, αλλά έστω να τα προτάξουν για εκφοβισμό!

Κλείνοντας να τονίσουμε πως ο μεγάλος κίνδυνος είναι το να «ξεθαρρέψουν» οι μετανάστες κατά των αστυνομικών από τέτοια περιστατικά. Εκτός αυτού, μειώνεται και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, αφού βλέπουν εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την προστασία τους από τους διάφορους κακοποιούς, να βρίσκονται σε…μειονεκτική θέση.

Σαφώς και δεν μιλάμε για την πλειοψηφία των περιστατικών, αλλά για δυο συγκεκριμένα που ακούστηκαν έντονα από τα ΜΜΕ. Θέλει προσοχή και φαίνεται πως η κυβέρνηση, παίρνει σχετικά μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση.

(φώτο: Video-Screenshot)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •